Ilyen gyönyörűek az esélytelen fekete kutyák

B. Krisztina

Statisztikák támasztják alá, hogy a fekete kutyák szinte minden országban hátránnyal indulnak a menhelyeken. Sokkal kevesebben vesznek róluk tudomást, kevesebben nézik meg őket – és még kevesebben fogadnak örökbe egy fekete kutyát.

Az okát nem nagyon érti senki, hiszen ezek a kutyák ugyanolyan kedvesek, okosak, szépek és szeretetéhesek, mint más színű társaik. Egy amerikai fotós, Shaina Fishman közreműködött egy akcióban, ahol 14 kölyökkutyának kerestek gazdát. A mentő szervezet megkérte Shainát, hogy készítsen profi fotót ezekről a kutyusokról, akik között öten fekete labrador keverék kiskutyák voltak. A fotók nyilvánosságra kerülése után az összes kiskutya gazdára talált, pedig előtte még csak érdeklődő sem volt rájuk. Ekkor tudatosult Shainában, hogy az egyik lehetséges oka a fekete kutyák mellőzésének az lehet, hogy nagyon nehéz róluk jó fotót készíteni. Egy profinak is, nemhogy egy menhely dolgozójának. Egy jó fotó pedig nagyon fontos és növeli a kutya esélyeit. Shaina ezért elkezdett menhelyen élő fekete kutyákat fotózni, hogy bemutassa, mennyire gyönyörűek ezek a kutyák.

Nézzétek meg galériánkban ezeket a csodaszép kutyákat, és ha többet szeretnétek látni, látogassatok el Shaina Fishman oldalára

Forrás: boredpanda.com

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Csodaszép fekete kutyák