Ezért fontos, hogy legyenek barátaid a munkahelyeden

Izabella

Nagyobb a jelentősége, mint gondolnád.

Bár sokszor hallhatod azt a híres mondatot, hogy nem barátkozni jöttél a munkahelyedre, a tudósok és kutatók véleménye szerint azonban jobb, ha mégis megteszed.

Egy friss kutatásból kiderült, hogy a munkahelyen kötött barátságok befolyásolni tudják a boldogsági és elégedettségi szintedet, sőt, nemcsak az irodai életben, hanem egyébként is boldogabb és hatékonyabb lehetsz.

A kutatás eredménye szerint ha a munkatársaid közül legalább egyikükkel baráti a kapcsolatod, jobban teljesítesz a területeden, mintha szimpla kollegális viszonyban lennél mindenkivel.

Olvasd el ezt is!
Minden szingli rémálma, mikor megpróbálnak összeboronálni valakivel – 10 különösen kínos történet olvasóinktól

Ha a munkaidő alatt egy kis barátkozásra is lehetőség van, azaz jut idő legalább néhány közös kávéra és beszélgetésre, vidámabban mész haza utána, és nem akarsz mindenképp szabadulni az irodai légkör gondolatától, amint kilépsz a munkahelyed ajtaján. Reggelente szívesebben kelsz fel és indulsz el a munkába, ezáltal a kisugárzásod is sokkal jobb, ettől pedig eredményesebb, hatékonyabb leszel, és magabiztosabbnak, jobb munkaerőnek tűnsz a főnökeid szemében is.

Persze, bármilyen szuper is a munkakörnyezeted, vannak olyan mondatok, amelyeket soha, de soha nem akarsz hallani az irodában. Íme!

Nézd meg a galériánkat - 12 kép
12 mondat, amit nem akarsz hallani a munkahelyeden