Hétvégén hullócsillag-zápor lesz: végre itt van a Perseidák meteorraj

Getty Images
Kerekes Vivien

Szinte ragyogni fog tőle az égbolt!

Ha imádod a hullócsillagokat, eljött a te időd, ugyanis július végén megérkezett a Perseidák meteorraj, az év legnagyobb csillagzáporával. Ha ma este kinézel az égre, már el is csíphetsz néhányat, de az igazi főszezon leginkább augusztus 12-re esik. Akkor ugyanis több mint 100 hullócsillagot pillanthatsz meg az égbolton egyetlen óra alatt!

Aggodalomra akkor sincs ok, ha szombaton esetleg épp fesztiváloznál, és nem tudsz csillaglesre menni, ugyanis augusztus 10. és 15. között is rengeteg meteor szeli át az éjszakai eget. Sőt, még egy héttel később is láthatod a Perseida-rajt, így biztosan találsz majd olyan estét, amikor időt tudsz szakítani a nézelődésre.

Olvasd el ezt is!
Sosem látott fotókat osztott meg a NASA az űr egyik legérdekesebb pontjáról

Az ideit pedig pláne érdemes megnézni, mivel rég volt példa arra, hogy ilyen sok hullócsillaggal örvendeztessen meg minket a meteorraj!

Persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy a fényszennyezettség miatt Budapesten és a nagyobb városokban sokkal kevesebb csillagot lehet látni. Már Facebookon is láthattad, hogy például a Normafán szerveznek közös csillagnézést, de érdemes lehet akár vidékre is elutazni a barátokkal, családdal erre az estére.

Nézd meg a galériánkat - 13 kép
13 tündérmesébe illő kis falu a világon