Csak egy apró változtatás kellett: a nyár egyik legnépszerűbb koktélját te is imádni fogod!

themodernjetsetter.com
Ujvári Viki

Az italválasztékban is vannak tipikusan olyan nedűk és ízkombinációk, amelyek csak az adott szezonban futnak. És meg kell hagyni, hogy a nyári koktélélet nem is olyan unalmas.

Kis hazánkban a fröccsnek már történelme van, főleg a nyári időszakban, de a gasztró élet nagy bummja valahogyan magával hozta a külföldi italok kultúráját is. Pár éve még a vodka-szóda futott, most pedig az Aperol az, ami az egyik legnépszerűbb ital még a fesztiválok vödrös választékában is.

Olvasd el ezt is!
Hidratálj egészséges koktélokkal!

Az olaszok egyik kedvelt nedűje lassan 100 éves lesz, de a mediterrán vidéken mit sem vesztett népszerűségéből. A kicsit kesernyés, gyógynövényes, narancssárga italnak egyébként nem meglepő mód a narancs és a rebarbara az alapja. Leginkább magában, illetve proseccóval vagy fehér borral megbolondítva "tálalják".

forrás: frenchgirlcuisine.com/

A legújabb őrület pedig a Rosé-Aperol, s a nevéből is kiderül, hogy a megszokott fehér bort roséval helyettesítik, és az interneten egyenesen a nyár italának kiáltották ki ezt az új koktélt.


A recept a következő: tégy a pohárba a jég mellett, egy szelet narancsot/grépfrútot. Az arányok pedig a következőképpen alakulnak: 2 résznyi apperol, 3 résznyi rosé és egy csipetnyi szóda.


Ha pedig kipróbáltad, akkor mindenképpen írd meg nekünk, hogy tényleg finomabb-e, mint a hagyományos változat!

Olvasd el ezt is!
Hosszú volt a buli? Így leszel másnap is gyönyörű
Nézd meg a galériánkat - 13 kép
Ha már unod a mozit, íme a 13 legjobb randiötlet nyárra