Mi az a jamsu és miért kapták fel ennyire?

Lakatos Márk

Időről időre jönnek trendek, amelyekért megőrülnek a beauty vloggerek és bloggerek, mint például a szilikon „szivaccsal” történő alapozás vagy az ombre ajakfestés. Hát fedezzünk fel most egy új őrületet, a Dél-Koreából származó jamsut!

Az utóbbi időben rengeteg, Dél-Koreából származó szuperhatékony terméket és sminktrükköt fedeztek már fel a nők világszerte, nem szabad hát lemaradni erről sem! A jamsu koreaiul nagyjából annyit tesz, mint elmerülni, ez a legfontosabb része az egész procedúrának, de kezdjük az elejéről!

Mikor megvagytok a hidratálással és a makeup első részével – primer, alapozó, korrektor, kinek mi –, fogjátok a púdereteket és belepitek az arcotokat egy pamacs, a kezetek vagy épp egy szivacs segítségével, de nem túl vastagon.

Ezután magatok elé veszitek a hideg vízzel megtöltött tálat és elmerültök benne arccal 15-30 másodpercre – pont, mint egy vallatásnál, de éppen ezért csinálhatjátok több rövidebb etapban is. Ha készen vagytok a lubickolással, fogtok egy törlőkendőt és óvatosan felitatjátok a vizet – az eredmény pedig matt bőr és tartós smink egész nap. Állítólag.

Tippek a profiktól (de mindenkinek érdemes kísérletezni)

Az egész eljárás macerás, úgyhogy szerintem érdemes előtte egy pánttal vagy törölközővel eltenni az útból a hajatokat, és semmi esetre se végezzétek fekete és/vagy indulásra kész outfitben a dolgot. Tehát úgy semmiképp, ahogy a lány a gifen! Ha száraz a bőrötök, 15 másodperc környékén álljatok meg, de zsíros bőrnél se menjetek 30 fölé. Van, aki szerint a normál/száraz bőrt túlságosan szárítja, nekik azt javasolják, csak a T-vonalon próbálják ki az jamsuzást és csak egész kevés púdert használjanak előtte.

A hintőpor nagyon világossá teszi a bőrt és a nap végére húzza is, ehelyett mindenképp érdemes a bőrötök árnyalatának megfelelő púdert használni, esetleg transzparens púdert, ha csak az van otthon. Utána még dolgozhattok a bőrötök színén egy kis pirosítóval, barnítóval, ha szükséges.

Hasonló hatást értek el egyébként egy jégkockával is, de kevésbé fáradságos munkával – fogtok egy csinos darabot, és még hidratálás és sminkelés ELŐTT végigszaladtok párszor az arcon, hogy friss és feszes legyen a bőr. A hideg nagyon sok beauty-szakértő szerint jót tesz a bőrnek, ezért írtam én is meg korábbi cikkekben, hogy mindig külön mossátok az arcotokat, ne a meleg vizes zuhanyozás közben.

Ha valaki már kipróbálta a jamsut, írja meg a tapasztalatait! ;)