Nem vettek fel az egyetemre? Ne aggódj, inkább csináld ezt az elkövetkező egy évben

Getty Images
Kerekes Vivien

Nincs itt a világvége akkor sem, ha nem jutottál be egyetemre!

Az összes érettségiző szívéről hatalmas kő esett le, amikor véget ért a felvételi időszak, és többé nem kellett reggeltől estig a tételeket bújniuk. De mire szusszanhattak volna egyet, már itt is voltak a ponthatárok; míg egyesek örömtáncot jártak a sikeres felvétel okán, addig mások elkeseredtek, mert nem jutottak be a kiszemelt egyetemre.

Olvasd el ezt is!
Ezek a leghatásosabb tanulási tippek

De mi van akkor, ha valakit nemhogy a harmadik, negyedik helyre, de konkrétan sehova sem vettek fel? Míg a többiek lelkesen készülnek a költözésre és a gólyatáborra, ők addig mihez kezdjenek? Nos, az első és legfontosabb infó, hogy NE KESEREDJ EL! Mert valójában nagyon sokan épp ekkor jönnek rá, hogy nem is azt tanulták volna, ami igazán boldoggá tenné őket.

Sőt, már csak azért sem szabad elszomorodnod egy sikertelen felvételi láttán, mert külföldön egyre elterjedtebbé válik az, hogy a diákok szándékosan kihagynak egy évet érettségi után. A legtöbben ilyenkor bevállalnak egy kalandosabb életformát leginkább külföldön, hogy jobban megismerjék saját magukat, és azt, mivel is szeretnének foglalkozni a későbbiekben. Egyetlen év elteltével nagyon sokan egészen máshogy tekintenek a jövőjükre, és cseppet sem bánják, hogy nem mentek azonnal továbbtanulni.

Az alábbiakat megfogadva te is nagyon hasznosan eltöltheted azt az évet, amíg ismét jelentkezhetsz egyetemre!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Ezt csináld, ha nem vettek fel egyetemre