Egy kutatás szerint a pénz igenis boldogít – De csak ha erre költöd

Getty Images
Kerekes Vivien

Ha így bánsz a pénzzel, az tényleg boldogabbá tehet!

Olvasd el ezt is!
Kiderült! Ennyit keres Ronaldo és a többi híresség az Instagramon

Nincs olyan ember a világon, aki ne hallotta volna még a mondást, amely szerint a pénz nem boldogít. Noha tény, hogy önmagában ez édeskevés a felhőtlen élethez, azért ezzel a kijelentéssel nem mindenki ért egyet. Csak hogy mondjunk is egy példát, a Gossip Girl divatmániás főszereplője, Blair biztosan nem így gondolja.

De most egy kutatás próbálta cáfolni a jól ismert mondást, és bizonyítani, hogy igen, pénzzel is vehetsz boldogságot. Csak az nem mindegy, pontosan mire költesz. A felmérés szerint olyan dolgokra érdemes pénzt fordítani, amelyeket kötelező elintéznünk, de nincs rá kedvünk, mert sokat kell várakozni, és feleslegesen pazaroljuk a szabadidőnket.

Vagyis, az eredmények alapján amikor a ruha- vagy élelmiszervásárlást a neten intézzük, azáltal több időnk marad olyan programokra, amelyeket tényleg élvezünk is. Így pedig időt és boldogságot vásárolunk magunknak a pénz segítségével.

Olvasd el ezt is!
Lifehack: ha így rejted el az értékeidet a strandon, biztosan nem lop meg senki

Persze nem csak a pénz az, amivel boldogabbá teheted az életedet. A pozitív pszichológia hívei szerint például úgy kellene élnünk, mintha minden nap különleges lenne.

Szuper tippjeikkel te is sokkal boldogabb lehetsz!

Nézd meg a galériánkat - 9 kép
Ez a 10 dolog kell a boldogsághoz! Nagyjából.