Tudósok szerint ennek a híres pasinak van a legtökéletesebb arca – Te egyetértesz?

Getty Images
Kerekes Vivien

Tényleg jól néz ki, de biztosan ő érdemli meg az első helyet?

Talán már te is hallottál a görög aranymetszés szabályairól, még ha nem is tudnád pontosan megfogalmazni, mit jelent ez a kifejezés. Sok-sok évvel ezelőtt az ősi Görögországban terjedt el az a nézet, hogy ha a szemek, az orr, a száj és az arc egyéb pontjai egy bizonyos távolságra fekszenek egymástól, az adott személy matematikailag tökéletes arccal rendelkezik.

Korábban már kiderült, hogy a női hírességek közül Amber Heard felelt meg leginkább ezeknek a százalékoknak, de arról eddig nem beszéltek, vajon a férfiak között ki lenne a nyerő. Ezért a kutatók összeültek most, és megvizsgálták a sztárpasik arcát a görög aranymetszés szabályai alapján. És így kiderült, hogy a legtökéletesebb arccal rendelkező híresség nem más, mint...

Olvasd el ezt is!
Akkor és most: így néznek ki ma a Bűbájos boszorkák szexi pasijai

... George Clooney!

A szakértők szerint ő az a sztár, akinek a görögök szerint hibátlan az arca, mivel 91,86 százalékban felel meg a meghatározott értékeknek. Persze rajta kívül mások is felkerültek a listára; a második helyezett például nem sokkal maradt le a dobogó első fokáról.

  1. George Clooney 91,86%
  2. Bradley Cooper 91,80%
  3. Brad Pitt 90,.51%
  4. Harry Styles 89,63%
  5. David Beckham 88,.96%
  6. Will Smith 88,.88%
  7. Idris Elba 87,93%
  8. Ryan Gosling 87,48%
  9. Zayn Malik 86,5%
  10. Jamie Foxx 85,46%
Olvasd el ezt is!
Pacává olvadsz, ha megnézed ezt a 18 fotót, amin szexi férfi színészek pózolnak kisbabával a kezükben

Te egyetértesz?

A tudósoknak valószínűleg nem volt könnyű dolguk a választásnál, hiszen az alábbi híres sztárpasikat is szívesen feltettük volna a listára!

Nézd meg a galériánkat - 19 kép
Bicikliző sztárpasik