Celine Dion lenyűgöző stílusforradalma

Lakatos Márk

Őszintén, ha a Titanic betétdalának énekesnőjére gondolunk, nem elsősorban a lenyűgöző, szabályokkal szembemenő, bevállalós stílus jut eszünkbe. De úgy tűnik, Drágáim, mindez megváltozni látszik!

A 49 éves hölgy ugyanis férje halálát követően egy új fejezetet nyitott az életében és a gardróbjában is. A nehéz évek után teljes gőzzel tért vissza, folyton új helyeken felbukkanva, hogy mosolyogva pózoljon a paparazziknak.

Mikor először felbukkant a nemzetközi pop porondján, az még jóval a személyi stylistok kora előtt volt és azt hiszem, nem is a stílusérzékéről lett híres az énekesnő.

Ami először igazán nagyot szólt a stílusával kapcsolatban, az egy John Galliano által megálmodott fordított szmoking volt, amelyben a ’99-es Oscar-díjátadón jelent meg. Már itt megvillantotta a merészségét, de sokan nem értették a kreációt. Ti mit szóltok hozzá? ;)

Szóval mikor is kezdődött a stílusreformáció? Nagyjából 2016-ban, a férje, Rene Angélil halála után. Az egyik első ruha, amit felkapott a sajtó, a Billboard Music Awards díjátadón viselt metálos arany ruha volt, ebben vette át a díját a kanadai énekesnő és természetesen énekelt is, amivel könnyekig hatotta a közönségét. A magasan sliccelt estélyi egyébként egy viszonylag ismeretlen orosz tervező, Valentin Yudashkin alkotása. Nem mondanám különösebben formabontónak, de nagyon csinosan állt neki – viszont nézzük, mi jött ezután!

Először is, kellett egy segítő a shoppingolásban, aki rálát a friss trendekre –a választás Law Roach-ra esett, aki egy felkapott stylist, vagy ahogy magát nevezi „imázs építész”, és Celine-en kívül Zendayával, egy fiatal amerikai színésznővel és Will Smith feleségével, Jada Pinkett-Smith színésznővel is dolgozik. A stylistnak sikerült meggyőznie Celine-t, hogy a minimalista tervezők mellett, mint például Jil Sander, akit nagyon szeret, vállaljon be néha meredekebb darabokat is, és ötvözze a stílusokat. Így születtek meg az utóbbi idők szuper szettjei, amelyek közül be is mutatok néhányat!

1. Kezdjük egy csodaszép, hosszú kabáttal, amit egy fehér ingruhával párosított az énekesnő és stylistja – szeretem a ragyogó sárga színt az üde fehérrel és a sikkes feketével. Mindenkinek mondom, egy ingruha az egyik legjobb befektetés – képzeljétek el ezt egy csinos szandállal nyáron! ;)

2. Khaki mánia – természetesen Miss Diont is utolérte a military őrület, de nincs ebben már semmi katonás szigor, csak hanyag elegancia és vagányság! És az a csizmácska – mit szóltok hozzá?

3. Színt színnel – Nem csak khaki és sárga, de téglavörös is jöhet, főleg, hogy ilyen fantasztikusan áll az énekesnőnek! Higgyétek el, semmi nem fiatalít jobban, mintha a palettátokhoz illő színeket viseltek. Könnyű smink, laza haj, puha anyagok, matt bőr – ez a fiatalság titka, és persze friss vonalvezetés.

4. „Csak egy újabb nap az irodában.” – mókásan így utalt erre a szettre Celine. És igen, bárcsak mindenkinek jutna egy kis Dior és Yves Saint Laurent a szorgos hétköznapokra, igaz? ;)

5. Villantás Párizsban! Épp irtó népszerűek a vállat ilyen-olyan formában mutató darabok, ha nem vettétek volna még észre az üzletekben. Naná, hogy Celine sem maradhatott ki! Imádom a hatalmas ujjakat is, az arannyal hímzett tipegős ceruzaszoknya meg csak a hab a tortán!

6. Fehér habcsók – Idén májusban is villantott az énekesnő egy szuper estélyit a Billboard zenei díjátadón, méghozzá Stephane Rolland designertől. Angyali, de cseppet sem unalmas!

7. Mustársárga bőrruhában – Celine állandó szereplője lett a divatshow-knak, így a tavaszi párizsi divatheteken is lencsevégre kapták a kamerák, a képen épp a Christian Dior Haute Couture show után. Egyszerű, sikkes ruha egy vagány szemüveggel és széles övvel kombinálva.

8. Lady Gaga nyomdokain – Legutóbb Lady Gagán láthattunk hasonló, Zorrot idéző szetteket, és úgy tűnik, ez a stílus Celine-nek is bejön, aki itt épp hófehérben tündökölt.

9. Talpig Gucciban! Van itt minden: susogós, hímzett sportszerkó, megosztó latex zokni-szandál és egy visszafogott fekete bőrtáska is. Ezt nevezem stílusok kavalkádjának!

10. Fekete-fehérben, masnival. Szimpla kis konty járt ehhez az ujjban is erős, hatalmas masnival díszített blúzhoz, és aszimmetrikus szárú nadrág vitt bele még egy kis frissességet. Ez a szett igazi modern klasszikus.

11. A nap, amikor Celine túlragyogta a Petit Palais-t Párizsban! ;) Sokan ölnének ilyen lábakért, úgyhogy örülhet a génjeinek a hölgy. Újabb nap a divathéten, amikor imádták a fotósok - talpig Giambattista Valliban.

12. Bátran a virágokkal! Azt mondom, ahogy érik egy nő, annál merészebben kell a virágmintákhoz nyúlnia. AZ unalmas pasztelles, vagy fekete alapon piros helyett a vibráló, színtípusnak megfelelő, erős kombinációk sokkal frissebbnek hatnak. Lásd Celine-t, aki bevállalta egy háromrészes kosztümben:

+1. Egy kis humorérzék sosem árt! Egy heti haute couture parádézás után egy laza Vetements pulcsival zárt a Titanic betétdalának énekesnője – amit Rose és Jack párosával díszítettek a tervezők. Imádnivaló! És mi is passzolhatna hozzá jobban, mint egy Gucci szandál? ;)

Remélem, benneteket is inspirált Celine merész stílusa és az őszi-téli kollekció összeállításakor néha szokatlan darabok után téved a kezetek – ki tudja, lehet, hogy a próbafülkében éreztek majd rá egy új stílusirányra!