Tudod, mik azok a szupergyümölcsök, és miért szuperek? Most eláruljuk!

Léderer Fruzsina
A cikk támogatója a Garnier

Tudd meg, mik azok a finomságok, amiktől könnyen szépülsz!

Hallottad már a szupergyümölcs kifejezést? Ha igen, akkor biztosan nagyokat csodálkoztál, vajon mitől is lesz egy gyümölcs szuper. Nos, a válasz egyszerűbb, mint gondolnád: amellett, hogy finomak és egészségesek, még a külsődet is szuperebbé varázsolják. Mindegy, hogy külsőleg vagy belsőleg alkalmazod, azaz megeszed vagy a bőrödre, esetleg a hajadra teszed pakolásként vagy ápolóként, rengeteg hasznos anyaggal tölt fel.

A szupergyümölcsök közül többet alkalmaznak a hajápolásban. Bemutatjuk a legnagyobb kedvenceket!

Gránátalma

Már az ősidőkben rengetegen fogyasztották a gyümölcsöt, ugyanis nagyon magas az antioxidáns-tartalma, ennek hála fiatalon és egészségesen tart. Épp ezért a hajat is fitté, fiatalá varázsolja. Növényi fehérjéi beépülnek a hajszálakba, ezáltal erősítik, a külső hatások ellen ellenállóbbá teszik. Sőt, még a színpigmenteket is védi, ezért ragyogóbb színű lesz tőle a hajad.

Avokádó

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a csupa egészséges olajat tartalmazó avokádó. A gyümölcs hasznos zsírjai felépítik és táplálják a száraz, fakó hajat, és olyan hidratáló hatása van, amelyre minden fajta hajnak szüksége van. A bőrt ugyanígy ápolja és feltölti szükséges vitaminokkal.

Ha hosszú a hajad, mindenképp alkalmazd a zöld csodagyümölcsöt, hiszen nagyon sokat javít a töredezett végek állapotán és a haj tartásán is. Garantáltan selymes és puha lesz a tincsek tapintása.

Amla

Az amla nevű indiai gyümölcs olaja egyelőre még nem annyira ismert, mint a szintén elképesztő hatással bíró shea-vaj, azonban pont annyira hatékony. Az egreshez hasonló növény A- és E-vitaminban rendkívül gazdag, fényessé és selymessé teszi a hajat.

A fakó hajat feléleszti és belülről megerősíti, s védekezőbbé teszi. Sőt, még a hajvégekre is pozitív hatással van.

Zöldalma

A zöldalmában rengeteg vitamin található, ezért az orvosok is szokták javasolni a rendszeres fogyasztását. Azonban nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is fantasztikusan hatékony. C-, B- és E-vitaminban gazdag, remekül hidratál és jó pár ásványi anyag is van benne.

A gyenge, vékonyszálú vagy töredezésre hajlamos hajnak nagyon jót tesz az almalé. Sőt, élénkíti a színét, kellemesebbé teszi a tapintását és fényesíti is azt. Az alma savtartalma majdnem olyan, mint a hajszálaké, ezért kifejezetten javasolt a használata.

A Fructis új összetételei a gyümölcsökben természetesen előforduló hajerősítő gyümölcsösszetevőkkel gazdagított szupergyümölcsöket tartalmaznak, amelyek a hajnak fényességet és erőt kölcsönöznek. Próbáld ki!