10 meglepő helyzet, amikor a nedves törlőkendő hasznodra lehet

Noémi
A cikk támogatója a Zewa

Hihetetlen, de sokkal hasznosabb, mint hinnéd!

Használsz nedves törlőkendőt? Hidd el, érdemes, pláne nyáron, mert hihetetlenül jó szolgálatot tehet! Nincs mindig lehetőség kezet mosni, és nagyon sok olyan helyzet adódhat, amikor nem elég mondjuk a mosdóban a sima papír. Ráadásul pofonegyszerű a használata: általában önadagolós csomagolásban juthatsz hozzá, így nem pazarolod a kendőket, a csomag pedig a legkisebb táskában is simán elfér.

De azon túl, hogy tökéletes komfortérzetet biztosít a használata, vannak ám más helyzetek is, amikor érdemes bevetned a nedves törlőkendőt!


1. Tisztíthatod vele a szobanövényeket

A méretes, nagylevelű szobanövényekről fontos időnként eltávolítani a port – ezt bátran megteheted a nedves törlőkendővel is, mert nem teszel vele rosszat a növénynek!

2. Eltünteti a rúzsfoltot!

Véletlenül összekented a blúzodat vagy a férjed ingjét egy kis rúzzsal? Ha gyorsan kapcsolsz és előveszed a törlőkendőt, hamar megoldhatod a problémát!

3. Sminklemosáshoz praktikus

Úgy alakul, hogy nem alszol otthon, de éjszaka mindenképpen megszabadulnál a sminkedtől? Erre is jó a nedves törlőkendő: szépen eltávolítja a smink nagy részét, s nem tesz rosszat a bőrnek.

forrás: GettyImages

4. Cipőtisztításra tökéletesen alkalmas!

Ha a bőrcipődet nedves törlőkendőver tisztítod, garantáltan csillogni fog, de az edzőcipőd talpát is simán lemoshatod vele, mielőtt elpakolnád a szekrénybe!

5. Illatosíthatsz vele!

Csöppents pár cseppet a kedvenc illóolajodból nedves törlőkendőre, tedd vékony zacskóba, és helyezd a fiókodba: jó ideig biztosítja majd a kellemes illatot!

6. Eltávolítja az ujjlenyomatokat

Piszkos lett a monitorod, koszos a billenytűzeted, tele van ujjlenyomattal a telefonod? Akkor törölgesd át törlőkendővel őket, mert szépen eltávolítja a szennyeződéseket!

7. Segít, ha túl sok önbarnítót vittél fel

Sietned kellett induláskor, így nem csekkoltad le, hogy mindenhol tökéletes lett-e az otthoni önbarnítás? Ha hiba csúszott a dologba, netán kicsit összefogta a ruhádat az önbarnító, a nedves törlőkendő ilyenkor is jó megoldás!

8. Csodát tesz a frizuráddal

Nem úgy, ahogyan gondolod! Te is tapasztaltad már, hogy néha a hajad tele van elektromossággal, és abszolút kezelhetetlenek a tincseid? Ilyenkor, ha csak gyorsan átsimítod a frizurádat egy nedves törlőkendővel, helyreáll majd a világ rendje!

9. Mosakodáshoz is tökéletes

Persze nem azt mondjuk, hogy mostantól ne zuhanyozz, de vannak helyzetek, amikor ezt nem lehet megoldani. Kempingezéskor remek szolgálatot tesz ez a pipereholmi, de akkor is jól jön, ha a busz utáni rohanásban alaposan leizzadtál, és rendbe akarod hozni magad, amikor beérsz a munkahelyedre.

10. Boríték lezárásához is szuper

Sok levelet kell elküldened, de eszedbe sincs nyalogatni a borítékokat? A törlőkendő ilyenkor is beválik!

Na, meggyőztünk, hogy mindig legyen nálad nedves törlőkendő? Használd a Zewa újdonságát kezekre, karokra, arcra vagy nyakra, amikor csak szükség van rá!