Gonoszak voltak veled a gimiben? Így hat ki ez a korszak ma is az életedre

Kerekes Vivien

Sokat számít, milyen élményekkel gazdagodtál a gimiben, ugyanis ezek a mai napig befolyásolják a személyiségedet. A kérdés már csak az, hogy pozitív vagy negatív értelemben?

Olvasd el ezt is!
5 dolog, amit minden szingli csaj elfelejt, pedig nem szabadna

Valószínűleg te is tisztán emlékszel még arra, kik voltak a gimi menő csajai és pasijai. Szinte biztos, hogy fel tudod idézni a velük kapcsolatos sztorikat, és azt, hogyan bántak veled akkoriban. Pszichológusok szerint ez az időszak befolyásolja leginkább a jövőbeli személyiségedet, meg az, hogy mennyire voltak veled kedvesek vagy éppen gorombák – ez a mai napig kihat a mindennapjaidra.

Egy szakértő szerint az agyad akkor esik át a legnagyobb fejlődésen, amikor eljön a pubertáskor. Ekkor kezdesz el inkább felnőttként, mintsem gyerekként gondolkodni, valamint ekkor kezd el fontossá válni, mit gondolnak rólad a többiek. A gimiből származó élmények aztán kihatással vannak a saját magadról alkotott képre és arra is, amit később reflexből csinálsz.

Például ha valaki figyelmetlenül neked megy az utcán, te kérsz előbb bocsánatot? Ez a hirtelen jött, automatikus reakció azokból a múltbeli élményeidből fakad, amelyeket tinédzserként éltél át. Ennek alapján valószínűleg többször is éreztél önbizalomhiányt a gimiben, és kicsit mindig is tartottál a suli legmenőbb diákjaitól, nehogy konfliktusba keveredj velük. Ezt az érzést az agyad elraktározta, és azóta észrevétlenül alárendeled magad más szituációkban is.

Olvasd el ezt is!
5 dilis szokás, ami arról árulkodik, hogy okosabb vagy az átlagnál

Ha viszont egy ilyen helyzetben inkább hangosan rászólsz a másikra, hogy figyeljen jobban, valószínűleg kissé népszerűbb szerepet töltöttél be a gimiben. Lehet, hogy jóban voltál a menő lányokkal, vagy akár te magad is közéjük tartoztál – akárhogy is, a sulis élményeid jelentősen kihatnak arra, ahogyan ma kommunikálsz másokkal.

Ha mai napig érzel magadban némi önbizalomhiányt, ezeket a trükköket muszáj kipróbálnod!

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
8 trükk, hogy olyan magabiztossá válhass, mint Meryl Streep