Az akupunktúráról hitelesen

TestŐr

Mire jó, hogyan aktiválja a szervezet öngyógyítását?

Ha lemaradtál a TV2 legutóbbi TestŐr című műsoráról, itt megtalálod a legérdekesebb riportokat:

Stimulálni lehet a szervek működését az akupunktúrával!

A több ezer éves kínai orvoslás holisztikusan szemléli az emberi test egészségét. Például a gerinc mentén az összes szerv össze van kapcsolódva, így az ott található akupunktúrás pontokon keresztül tűszúrással szabályozható a szervek működése. De a diagnosztizálásnál is fontos a gerinc. Hiszen attól függően, hogy melyik csigolyával van a gond, más és más szervre utal a fájdalom. A kínai gyógyításban nagy szerepet kapnak például a gyógynövények, gyógygombák is. Több ezer éves tapasztalattal egy képzett kínai orvos a tünetek alapján – akárcsak a patikus – tudja, hogy miből hány gramm szükséges a gyógyulás elősegítéséhez.


Szögeczki Ági egy afrikai gyógynövénytől fogyott le. Utánajártunk, hogy milyen élettani hatása van ennek a kóladiónak!

Míg Ági régebben nem tudott megálljt parancsolni az esti hűtőlátogatásnak, mostanában azt mondja, szinte sosincs étvágya. Persze azért nem koplal, ő is eszik, hiszen tudja, a szervezetének szüksége van a táplálékra. Tíz kilós fogyását nem lehet nem észrevenni, azt mondja, az afrikai kóladió nemcsak az étvágyát csökkentette, hanem azóta energikusabbnak is érzi magát.


Az alternatív gyógyítást a konyhában is elkezdhetjük!

Ha egészségesen táplálkozunk és olyan ételeket fogyasztunk, amelyek segítik az immunrendszer megerősödését vagy a meglévő gyulladások legyőzését, sokat tehetünk a betegségek elkerülése érdekében. Például a kamillavirág gyulladáscsökkentő hatásáról már sokan hallottak, de egyik fő hatóanyagát, az apigenint a daganatos betegségek gyógyításánál is használják.


Az ülőmunka a legtöbb esetben rossz tartáshoz vezet, amit egy csontkovács táncszerű mozdulatokkal képes helyrerakni!

Már a régi kultúrákban is ismerték a csontkovácsolás mesterségét. Míg más országokban csontrakónak hívták őket, a hunoknál a kovácsra, azaz a legerősebb emberre bízták például a kificamodott ízületek helyrerakását. Innen ered a csontkovács elnevezés is.


Alternatív segítség lehet a lézer!

Nemcsak a gyulladások csökkentésében segíthet a lézerterápia, hanem a regenerációs sejtek anyagcseréje is felgyorsulhat a lézerfény hatására, így kiegészítő terápiáknál is alkalmazhatják a lézerfényt.


Fűszerekkel is küzdhetünk a baktériumok ellen!

Már több száz éve is ismerték a fokhagyma gyógyító hatását, s ugyanígy más fűszereknek is antibiotikus hatása van. Megfelelő étkezéssel növelhetjük szervezetünk ellenálló-képességét és az esetleges betegség esetén gyorsíthatjuk a gyógyulást.


Az ízek szárnyán is utazhatunk!

Mediterrán hangulatot akár itthon is tapasztalhatunk. Egy gyönyörű napsütést idéző íz pillanatok alatt Olaszországba vagy akár Görögországba repíthet bennünket. A halak, a friss alapanyagok, a jellegzetes fűszerek használatával akár egy falattal már belekóstolhatunk az igazi Dolce Vita-életérzésbe.


Vámos Erikának kislánykorában veszélyesen súlyos volt az allergiája!

Egyre több embert kínoz a pollenallergia. Vámos Erika műsorvezető kilenc éves korától allergiás, a tünetek megjelenése után szinte ki sem léphetett a lakásból. Azóta csökkent az érzékenysége és rengeteg praktikus tanácsok gyűjtött össze, amivel könnyebben átvészeli az allergiaszezont. Ő például naponta hajat mos, s ha teheti, vízzel tisztítja ki az orr- és a szájüregét.


Szervezetünk elsavasodása ellen hatásos lehet a lúgos diéta!

Figyeljünk szervezetünk sav-bázis egyensúlyára. Léteznek kifejezetten lúgosító ételek, ilyen például kivétel nélkül az összes zöldség. A folyadékbevitel is nagyon fontos, de nem mindegy, hogy mit iszunk. Nem csak a cukros italok savasíthatnak, a szénsavas ásványvíz is felboríthatja a sav-bázis egyensúlyt. Ezért ha tehetjük, szénsavmentes ásványvizet fogyasszunk, abból is legalább 2 és fél litert naponta.