Ilyen volt kisfaluból belecsöppenni a városi életbe

Kerekes Vivien

Izgalmas a városi pörgés, de – a tévhitekkel ellentétben – a vidéki élet közel sem olyan unalmas, mint azt sokan hiszik.

Ahogyan rengeteg vidéki fiatal, úgy én is a továbbtanulás miatt kerültem a fővárosba évekkel ezelőtt. Akkoriban teljesen lenyűgözött a nyüzsgés, az újdonság varázsa, és szinte haza se akartam menni. Aztán ahogy lecsengett a kezdeti lelkesedés, úgy hiányzott egyre jobban a megszokott vidéki környezet. Aki kisebb városban vagy faluban él, esetleg onnan költözött el, biztos, hogy találkozott már sztereotípiákkal erről az életmódról. Én rögtön az első hetemen belefutottam ebbe.

Olvasd el ezt is!
Ismerős helyszín? Látványos és romantikus reklámfilmet forgatott Magyarországon egy ismert divatmárka

Épp busszal utaztam Budapestre, amikor beszélgetni kezdett velem egy srác. A 30 fokos hőség miatt nyitva voltak az ablakok, és valamikor félúton haladhattunk el egy farm mellett. Persze rögtön megéreztük a tehenek jellegzetes szagát, mire a srác rám nézett, és csak ennyit mondott:

Te már biztos hozzászoktál ehhez a szaghoz ott vidéken.

-

Mondanom sem kell, nagyon meglepődtem, és a beszélgetésünk valahogy itt véget is ért. A tévhitekkel ellentétben viszont a falusi élet nem büdös és nem unalmas; íme, néhány indok, amiért mindenkinek érdemes kipróbálnia egy időre.

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Ezért imádjuk a vidéki életet