Karácsonyi sütike

Joy.hu

Az ánizs jellegzetes karácsonyi fűszer – a mézeskalácson kívül azonban számos más süteménybe is belecsempészheted.

Hozzávalók: (24 darabhoz): A tésztához: 180 g körtekonzerv, 100 g liszt, 100 g zabkorpa, 50 g apróra vágott mandula, 2 teáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 tk. őrölt ánizs, 1 k. sütőpor,  k. szódabikarbóna, 2 tojás, 100 g melasz (vagy cukor), 60 ml olaj, 150 g natúr joghurt és 60 ml körtelé. A sütő-formába: vaj vagy 24 papírforma. A díszítéshez: 150 g krémsajt, 50 g porcukor, 2-3 ek. körtelé, 2 teáskanálnyi reszelt citromhéj, 24 ánizscsillag és hámozott egész mandula.

Elkészítés: A lecsepegtetett körtéket vágd apró darabokra. A lisztet a zabkorpával, a körtével, a mandulával, a citromhéjjal, az ánizzsal, a sütőporral és a szódabikarbónával keverd el. Egy másik tálban a tojást, a melaszt (cukrot), az olajat, a joghurtot és a körtelevet kézi mixerrel dolgozd össze, majd apránként add hozzá a lisztes keveréket. A muffinformákba tegyél papírt vagy vajazd ki őket. A tésztát töltsd a mélyedésekbe és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb.
15 percig. A krémsajtot a porcukorral, a körtelével és a citromhéjjal keverd ki, tegyél egy-egy kanálnyit belőle a muffinokra, végül díszítsd ánizscsillaggal és egész mandulával.