Te tudod, mi történik, ha 4 évig nem dobod ki a szemetet? Megmutatjuk!

Boredpanda.com
Menyes Barbi

Elgondolkodtál már valaha azon, mennyi szemetet halmozol fel egy év alatt? Egy fotós most nagyon különleges módon próbálja felhívni a figyelmet korunk egyik legnagyobb problémájára.

Antoine Repessé fotós szerette volna megmutatni, milyen hatalmas károkat okoz a túlfogyasztás és a szemétkérdés. Ezért 2011-ben úgy döntött, hogy kidobás helyett felhalmozza az otthonában keletkezett háztartási hulladékot, s fotókkal mutatja meg, milyen pazarló világban élünk.

Olvasd el ezt is!
A te háztartásodban is lehetséges! 6 kevésbé ismert, de annál egyszerűbb lépés a nulla hulladék felé

A fotós ezen idő alatt 70 köbméternyi szemetet gyűjtött össze: 1600 tejesflakont, 4800 vécépapír-gurigát és csaknem 800 kilónyi újságpapírt.

Repessé reméli, hogy fotósorozata elgondolkodtatja majd az embereket, mert annak ellenére, hogy ma már sokkal többet beszélünk a szemétproblémáról, sok változás nem történik ezzel kapcsolatban.

Sokszor halljuk, milyen égető problémát okoz az általunk felhalmozott szemétmennyiség, de úgy érzem, a képek ereje sokkal erősebb, mint a szavaké. Azt remélem, a fotóim változásra sarkallják majd az embereket!

- – nyilatkozta a fotós.

És most jöjjenek a képek, de készülj fel: tényleg sokkolóak lesznek!

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
Sokkoló fotókon a hulladékprobléma