Most lebuktál! A profilképed többet elárul rólad, mint gondolnád!

Noémi

Te mennyi időt töltesz a tökéletes fotó kiválasztásával?

Kiválasztod az első képet, ami szembejön veled, és azt állítod be profilképednek? Netán órákig szöszmötölsz azzal, hogy olyan fotót válassz, ahol tökéletesek a fények, az arcod, a háttér, és minden a helyén van? Gondolom, sejted, hogy a legújabb kutatások szerint nagyon sok mindent elárul a személyiségedről az, hogy milyen képpel jelensz meg a közösségi oldalakon!

Olvasd el ezt is!
4 hiba a profilképeden, ami meggátolhat abban, hogy új munkát szerezz

Nemrég a Pennsylvaniai Egyetem kutatói egy úgynevezett karakterértékelő szoftver segítségével 66 ezer Twitter-felhasználó profilképét elemezték, ezen kívül még 434 személyt kértek fel egy pszihológiai felmérés elvégzésére. Az eredmények azt mutatták, hogy 5 fő személyiségtípusba sorolhatóak az emberek: neurotikus, egyetértő, lelkiismeretes, társaságkedvelő és kalandvágyó.

A következő jellemzők alapján te is megállapíthatod magadról (és persze az ismerősiedről), melyik csoportba tartozol!

Olvasd el ezt is!
Bizonyított! A legtöbb embernek ez az előnyösebb arcfele

Kalandvágyó

Imádsz új, izgalmas dolgokat megtapasztalni, és azt sem bánod, ha ezt néha fura vagy bizarr módon mutatod meg a közösségi oldaladon? Ha ide tartozol, valószínű, hogy egy számodra fontos tárggyal szerepelsz a profilképeden, ami lehet akár egy szörfdeszka, egy gitár vagy egy különleges virág. Ja, az ebbe a csoportba sorolhatók fotói mindig a legjobbak! A kutatások szerint ezeken a képeken gyakoribbak a szemüveget viselő emberek, róluk készül a legtöbb szomorú vagy mérges fotó is.

Neurotikus

Valószínű, hogy nehezen tartod vissza a negatív érzelmeidet, és könnyen elképzehető, hogy a profilképed még véletlenül sem egy szelfi, hanem egy fotó egy épületről, egy állatról vagy egy kocsiról. Ha egy neurotikus csoportba tartozó ember mégis képet posztol magáról, azon általában abszolút semleges arcot vág. Bár ők úgy érzik, a társadalmi normák ellen mennek egy-egy ilyen képpel, a netes "barátok" inkább nyomasztónak, sajnálatra méltónak könyvelik el őket.

forrás: GettyImages

Lelkiismeretes

Rend, önfegyelem, tervezettség – rájuk ez az, ami igazán jellemző. A róluk készült képek tökéletesek, minden klappol rajtuk, abszolút pozitívak, és lehetetlen, hogy egy hajszál is másként álljon, mint kellene. Ha ebba a csoportba tartozol, meglehet, hogy az ismerőseid többnek gondolnak, mint ahány éves vagy, ez pedig azért van, mert gyakran készülnek rólad szemüveges vagy kissé konszolidált ruhákban képek.

Olvasd el ezt is!
Ez egyszerűen zseniális! 13 roppant találó fotó arról, milyen a szerelem 30 előtt és után – magadra ismersz?

Kellemes személyiség, akit tényleg mindenki kedvel

Ha ide tartozol, tuti, hogy jól kijössz az emberekkel, a rólad készült fotók legtöbbjén pedig mosolyogsz. Te vagy az, akiről a legszínesebb képek készülnek, amiken tuti, hogy a barátaiddal vagy és beszélgettek vagy játszotok valamit, netán nagyon nevetsz a képen. Biztos, hogy a profilképed nem a legjobb minőségű, nincs is szépen körbevágva, a keret sem az igazi, de az is biztos, hogy te az a fajta ember vagy, akinek nincs ideje és kedve ilyen apróságokkal bíbelődni!

forrás: GettyImages

A társaság közepe

Mindig minden körülötted forog, te vagy az abszolút extrovertált személyiség a csapatban? Biztos, hogy a te profilképed a legrosszabb minőségű, és a kutatások szerint a te fotóidról hiányzik abszolút minden, ami egy képet technikailag tökéletessé tesz. Viszont legtöbbször fiatalokkal pózolsz a képeken, így biztos, hogy rólad azt gondolják, sokkal fiatalabb vagy, mint valójában!