Sikkes gengszterek az új Blöff sorozatban

Lakatos Márk

Imádom a filmes stylingot, ez az egyik kedvenc témám a divatiskolámban is! Én is foglalkoztam ezzel, például a Swing vagy a francia L’Idéal című filmekben, de a közeljövőben is készülök hasonló projektben részt venni, erről még írok majd nektek. És hogy miért találom annyira izgalmasnak? Azért, mert a karakterek jelmeze, stílusa rögtön elárul rengeteg dolgot a sorozatról vagy filmről – épp úgy, ahogy mondjuk az aláfestő zene vagy a környezet tónusai.

Szerintem szuperek Grint mintás csokornyakkendői is – jól illenek a kisfiús vonásaihoz. Van az egész megjelenésében valami kicsit öreguras, amit a bársony zakó vagy a mellény is csak erősít, igaz? Egy-egy ilyen darab, amit beszerezhettek vintage boltokból, alapelem lehet a ruhatáratokban, ha nyitottak vagytok az egyedi stílusra és a kincskeresésre, ezt pasiknak és nőknek is tanácsolom. Vagy nézzétek meg a klasszikus Ray-Ban szemüvegét és a zakó ujja alól kivillanó egyszerű, kicsit antik hatású karórát a fenti képen - mindkettő örökzöld darab!

Látszik, hogy a szereplők szeretik az izgalmat, hiszen megjelennek különleges ruhadarabok – egy hetyke kis kalap, egy flitteres ruhácska –, de azért színekben nem nagyon villognak. Nem szeretnék felhívni magukra a figyelmet, de a használt színekkel azt mutatják, ők egy csapat. Megjelennek az alvilágról szóló filmekből jól ismert ruhadarabok és kiegészítők – például a magas derekú nadrág nadrágtartóval, a húszas-harmincas évek csillogó ruhái, vagy épp csillogó pecsétgyűrűk a pasikon.

Na de beszéljünk a női szereplőkről is egy kicsit! Phoebe Dynevor színésznőn látszik, hogy igazi vagány – hol rövid, csillogó ruhákban, hol mélyen dekoltált flapper ruhákban bukkan fel, és látszik, hogy ezekben van igazán elemében. És ne gondolja senki, hogy ez a húszas-harmincas években nem fordulhatott volna elő – láttunk hasonlón merész darabokat hollywoodi filmsztárokon is!

A flitteres darabok és a bőrdzseki párosítása nagyon aktuális, gyakran látni ilyeneket szórakozóhelyeken, de már a hétköznapi életben is. Nézzétek meg, hogy tűrte fel a kabát ujját a fenti képen – kivillan egy kis mustársárga, ami nem csak a saját szettjét dobja fel, de jól illik a fiúk bordós színfoltjaihoz, kiegészíti azokat. Lessétek el a trükkjeit, mert szerintem simán alkalmazható a mindennapi öltözködésben is. Ezt a lenti ruhát pedig nagyon ajánlom egy kis nyári bulizáshoz, valami menő helyen, mondjuk a tengerparton – a fejpántot és a laza fürtöket ne hagyjátok ki semmiképp! ;)

És ami még jó hír – biztos sok lány örül neki, hogy Ed Westwick is visszatér a Gossip Girl után egy új sorozatban! ;) Ha szeretitek az akciódús sorozatokat, főleg így a forró nyár idején, akkor kövessétek a Blöff első évadát, ami a VIASAT6-on látható május 25-től, Magyarországon először! Csóóóóóók!!!