A világ legmenőbb kutyauszodája

B. Krisztina

Legnagyobb bánatunkra a helyszín sajnos nem Magyarország, hanem Kína, Szecsuán tartomány, Chengdu városa. A hely pedig egy igazi kutyauszoda, ha minden igaz, a világon az első és talán egyetlen.

Egy igazi kutyauszoda. Nem egy uszoda, aminek egyik medencéjébe beviheted a kutyát, ha jól viselkedik, hanem egy olyan medencés létesítmény, amit kifejezetten kutyáknak hoztak létre.

A földhöz ragadt, kishazánkban szocializálódott gazdi következő gondolata az lenne, hogy jó-jó, ez biztos egy kiszuperált lepattant uszi, ami másra már nem jó, így tudnak még belőle egy kis hasznot húzni. Hát nem. Csúcs menő a hely, üvegfalú medence, színes mozaik, kék víz meg minden. Oké, akkor biztos baromi drága. Hát még csak azt sem. Na és akkor itt végre valamit lehet kritizálni is (azon kívül, hogy parányit messze van), a belépő ára mérettől és súlytól függ, tehát egy csivava gazdi pár jüanból megússza, míg egy dán dog gazdi méltán érezheti magát negatívan diszkriminálva kutyája méretei miatt. Szumma-szummárum egy husky kb. 90 jüanért (3600 Ft) lubickolhat, ami azért valljuk be, egy medencés buliért nem egy őrületes összeg.

Mivel csekély eséllyel jutunk el kutyánkkal Szecsuánba uszizni, így marad nekünk a galéria a szerencsés kutyák medencés kalandjairól. Voilà.

Nézd meg a galériánkat - 9 kép
Kutyauszoda nyílt Kínában