5 trükk, hogy a borotvált láb selymes érzése sokkal tovább tartson

Izabella

Nem álom többé, hogy tökéletesen sima legyen a bőröd.

Nincs is annál bosszantóbb nyáron, amikor felvennél egy csábító szoknyát vagy rövidnacit, de mikor végighúzod a kezedet a lábadon, rájössz, hogy bár tegnap borotváltad le, máris nagyon szúrós.

Szerencsére néhány trükk segítségével ügyesen kicselezheted a visszanövő szőrt, és megnyújthatod a selymes érzetet.

1. Radírozz borotválás előtt!

Ha a borotválás előtti nap alaposan átdörzsölöd bőrradírral a borotválandó felületet, eltávolítod az elhalt hámsejteket, ráadásul a radírozott bőrön kevésbé tudnak benőni a szőrszálak. Amikor az összes olajat és piszkot lemostad magadról, a bőrfelületed teljesen szabad, így jobban hozzáférsz a szőrszálakhoz.

2. Mindig cserélj pengét 3-4 használat után!

Az eldobható borotvákat dobd ki, a cserélhető fejűeknél pedig cserélj fejet nagyjából 3 használat után. Ennyire vannak ugyanis kalibrálva. Ha többször használod a borotvát, már nem vágja le annyira megbízhatóan a szőrt.

Olvasd el ezt is!
Szőrén, szálán – Lehull a lepel a szőrtelenítés mítoszairól

3. A zuhanyzás végén intézd a borotválást!

Mire végzel a fürdéssel vagy zuhanyzással, a bőröd alaposan felpuhul. Miután eltávolítottál minden szennyeződést a bőrödről, elkezdheted a műveletet. A felpuhult szőrszálakat sokkal könnyebb vágni, és tartósabb lesz az eredmény.

4. Szerezz be jó borotvazselét!

Felejtsd el a szappannal vagy tusfürdővel borotválkozós megoldást örökre! A borotvazselék nemcsak siklani segítenek jobban a borotvának, hanem a szőrszálakat is puhítják ezek az anyagok.

5. Olajozz borotválás után!

Amikor kész vagy a borotválkozással, a bőröd utólagos ápolást is igényel. A tökéletesen selymes bőr érdekében mindig kend be kókusz-, argán- vagy avokádóolajjal a borotvált területet, majd hagyd pihenni. Az anyag szépen beszívódik és mesésen megpuhítja a bőrt, ezután pedig a következő borotválás is könnyebb leszn.

Tuti tippek, fogadd meg őket!