Szőrén, szálán - Lehull a lepel a szőrtelenítés mítoszairól

Léderer Fruzsina

A tökéletes megjelenéshez elengedhetetlen a tükörsima láb és hónalj. De hogy is kell igazán helyesen szőrteleníteni? Íme, néhány mítosz és tévhit az örökké mumusnak számító szőrről.

Évtizedek óta foglalkoztatja a nőket a szőr és szőrtelenítés kérdése. Egyesek a borotvára, mások a gyantára esküsznek, egyben viszont mindenki egyetért: a legfőbb cél a teljes ápoltság és simaság. Ehhez azonban néhány tévhitet mindenképpen el kell oszlatni szőrtelenítés témakörben.

1. tévhit: Zuhanyzás közben a legjobb borotválkozni.

Hatalmas tévedés! Bár valóban a legegyszerűbb egy gyors zuhany közben borotvát rántani, sokkal szebb lesz az eredmény, ha inkább egy 10-15 perces tusolás vagy fürdés után állsz neki a műveletnek. Ugyanis ennyi idő alatt puhulnak fel annyira a szőrszálak, hogy a lehető legszebbre tudd borotválni a kívánt testrészt.

2. tévhit: A borotválás erősíti a szőrszálakat.

Valószínűleg te is gyakran hallottad ezt a legendát. Szerencsére kiderült, hogy nem igaz, és nem lesz erősebb tőle a szőr, csupán annyi a hátránya a gyantázáshoz képest, hogy hamarabb nő vissza, és élesebb lesz a szőrszálak vége. Ezért érezzük "szúrósabbnak", amit erősebbnek titulálnak sokan a puhább végű gyantázotthoz képest.

3. tévhit: Osztozhattok a pasiddal a borotván.

Bármin osztozhattok, de ha jót akarsz, a borotván inkább ne. Könnyen fertőzéshez vezet a közös borotva használata, ráadásul a férfiak számára kifejlesztett fajták másként hatékonyak, mint a kifejezetten női testrészek szépítésére szántak. Te válassz speciálisan női, szerelmed pedig férfi borotvát.

4. tévhit: A gyantázástól ráncos lesz a bőr.

A gyantázás és a ráncosodás között szerencsére semmilyen összefüggés nincs.

5. tévhit: Ha egyszer lézereztetsz, örökre elbúcsúzhatsz a szőrtől.

Ha megfelelő helyen, megfelelő szakemberrel végeztetsz végleges szőrtelenítést, valóban megszabadulsz örökre a szőrszálaktól, de ehhez sosem elég egyetlen kezelés. Fontos, hogy betarts minden utasítást, és annyiszor menj el a kezelésre, ahányszor javasolják.

Olvasd el ezt is!
Nyári szőrtelenítés 1×1 – 5 módszer és a meglepő tanulságok