Az ezerarcú kendő, amivel feldobhatjátok a gardróbot

Lakatos Márk

Mindenkinek kell, hogy legyenek filléres trükkök a tarsolyában, ha nem akar irtó sok pénzt költeni egy változatos gardróbra. Másrészt tudom, hogy ebben a rohanó világban nagyon nehéz hónapokig kitartani trendek mellett, nem hogy hosszabb ideig… Szóval hoztam nektek egy ruhadarabot, amit imádni fogtok, annyira sokoldalú!

A kendő, vagy angolul bandana, ez a színes kis textil a nyár egyik nagy kedvence – időről-időre visszatér és én több dolog miatt is szeretem. Egyrészt rengeteg színben lehet kapni, így sok-sok színtípus ruhatárát feldobhatja. Nagyjából úgy működik, mint egy virágos ruha, amihez annyi árnyalatú kiegészítőt (cipőt, táskát, stb.) tudsz felvenni, ahány árnyalatot a ruhán találtok és néha még többet is! Persze átgondoltan, nem egyszerre, de szinte minden viselésnél tudja új arcát mutatni.

A kendők pedig azért szuperek, mert emellett még olcsók is, tehát akár többfélét is beszerezhettek! Olyan, mint az i-n a pont, a meggy a tortán, a highlighter a sminken – hirtelen összeáll tőlük a szett! ;)

1. A haj

Rövid hajhoz vagy feltűzött hajhoz is szuperül mutat, masniban vagy csomóban megkötve, esetleg szinte turbánként:

Hosszú, hullámos hajjal pedig igazi hippis hatása van, a természet gyermekének érzed majd magad – fesztiválozáshoz is szuper, és jól álcázza, ha nem volt lehetőséged hajat mosni! ;)

2. A nyak

Az egyik módszer, hogy háromszöget hajtotok belőle, majd feltekeritek és körbekötitek a nyakatokon –lazán, mint egy sálat vagy szorosan, mint egy chokert:

De persze létezik még számtalan csinos megoldás – galléron, bandita stílusban, vagy egészen hosszan lelógatva, hogy nyújtsa az alakot:

3. A csukló

Naná, hogy a csuklón is jól mutat, így karkötő helyett is bevetheted. Ha ezt túl soknak érzed, lehet kapni egészen vékony kis textilcsíkokat – kendőszerűek, de annál vékonyabbak, 2-3 cm szélesek – amik épp erre jók, illetve a következő ponthoz is hasznosak lesznek!

4. A táska

Gondoltátok volna, hogy táskadísz is lehet? Kicsi, merev táska vagy nagy, puha shopper, mindegyiknek kölcsönöz egy kis franciás sikket, egy kis lazaságot! Erre is hoztam nektek néhány példát, de ha vettetek esetleg vékonyabb sálacskát is, amiről az előbb szó volt, egy kisebb táskához az lesz a tuti!

5. Derék & csípő

A nadrág bújtatójába is bekúszhat a kendő, feltéve, ha felcsavarva elég hosszú ahhoz, hogy még meg tudd csinosan kötni. Farmerhez, fehér nadrághoz javaslom így nyáron, de azzal szerintem menőn mutat. Azoknak áll igazán tutin, akiket nem zavar, ha egy kicsi szélesíti a csípőjüket ez a megoldás:

Mit szóltok ezekhez a tippekhez, Drágáim? Remélem, sokan hasznosítjátok majd, akár még újabb, saját verziókban is, mert a kendő teljesen kortalan és tényleg nagyon változatossá teszi a stílust! ;)