Aww! Kiderült, hogy miről álmodnak a kutyák (és mi ezért most még jobban imádjuk őket)

Kálmán Zsófi

Benned is felmerült már, hogy miről álmodik a kutyád? Nos, íme a válasz!

Olvasd el ezt is!
Ultravicces fotók: kutyák, akik totál lehetetlen dolgoktól félnek

Újabb kérdésre lett válasz a kutyákkal kapcsolatban, méghozzá elég érdekes kérdésre, hiszen most komolyan, melyik gazdi ne gondolkozott volna már azon, hogy miről álmodik a kutyája, vagy egyáltalán álmodik-e? Mert eddig ez sem volt biztos.

Olvasd el ezt is!
Összetört a szívünk! Ezért nem szeretik a kutyák, ha ölelgetjük őket

Most dr. Deirdre Barrett, a harvardi egyetem klinikai és evolúciós pszichológusa megadta a választ: igen! A kutyák bizony, akár az emberek, álmodnak, sőt, nem csak a kutyák, mert a legtöbb emlősállatnak hasonlít az alvási ciklusa a miénkhez, és náluk is jelentkezik a REM-fázis. És akkor jön az újabb kérdés, ha álmodik, akkor miről?

Minden kutyás tapasztalhatta már, hogy kedvence mély alvás közben mozgatja a lábát, rángatózik vagy akár ugat is, ez az a bizonyos REM-fázis. Sajnos azt nem tudjuk megkérdezni tőlük, hogy mit álmodtak, s szépet álmodtak-e, ám dr. Deirdre Barrett kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy kedvencünk ugyanúgy a mindennapjait éli újra alvás közben:

Nincs okunk azt gondolni, hogy az állatok mások, mint mi. Mivel a kutyákat általában szoros kötelék fűzi a gazdájához, így valószínűleg a gazdi arcával, illatával, az őt ért kellemes és kellemetlen élményekkel álmodik.

-

Szóval, ha szeretnéd, hogy édes legyen az a bizonyos álom, akkor töltsd meg kedvenced minden napját sok-sok játékkal és finomsággal!