5 sminktipp, amit semmiképp nem kell követned

Léderer Fruzsina

Az összhatás nem lesz jobb, de rosszabb viszont igen, ha ezeket alkalmazod.

Annyi szépségtippet lehet olvasni erre-arra, hogy Dunát lehet rekeszteni velük. Azonban pont azok nem működnek, amelyeket a fórumokon unásig ismételnek. Eláruljuk, melyeket kerüld el nagy ívben!

1. tévhit: Az ajkakat a rúzsnál sötétebb színű ceruzával kell kontúrozni.

Ezt ki mondta? A '80-as évek legnagyobb divatguruja? Nos, mivel már 2017-et írunk, ezt a szabályt gyorsan ki kell törölnöd a képzeletbeli sminknagykönyvből. Természetellenes lesz a hatás, ráadásul rendkívül divatjamúlt szokás. Legyen ugyanolyan színű a kontúr, mint a rúzsod!

2. tévhit: Fel kell melegíteni a szempillagöndörítőt.

Hányszor olvastad azt a trükköt, hogy hajszárítóval melegítsd meg a szempillagöndörítődet, ettől hosszabban tart majd a pillád? Nos, a meleg éppen károsítja, s nem szebbé teszi a hajat, szemöldököt, szempillát. Felejtsd el!

3. tévhit: A vörösek nem viselhetnek vörös rúzst.

Láttad már Emma Stone-t vörös rúzsban? Akkor van még kérdésed? Csupán arra kell figyelni, hogy a szín legyen elütő vörös a hajszínedhez képest – vagy éppen pont ugyanolyan.

4. tévhit: Nem kell spirálozni az alsó szempillasort.

Hogyan, kérem? Ha az alsó pillák pucérak a felsőkhöz képest, olyan, mintha csak félig sminkelted volna ki magadat. A kulcsa a szép alsó szempilláknak, hogy kis fejű, jól odaférő spirállal dolgozz. Ez a trükk gyönyörűen kiemeli a szemedet. Ne higgy azoknak, akik szerint tilos az alsó szempillákat festeni!

5. tévhit: Simán megváltoztathatod a szemöldököd formáját szemöldökgéllel vagy -ceruzával.

Meg, de miért tennéd? Nagyon természetellenes, ha túlrajzolod, túlhúzod vagy túlvastagítod a szemöldöködet. Inkább fésüld irányba a szálakat, fixáld, majd a hiányos részeket óvatos mozdulatokkal töltsd ki!

Olvasd el ezt is!
10 ok, amiért akár téged is elcsúfíthat a sminked

Ugye, leszoksz ezekről?