Így tisztítsd meg a levegőt növényekkel

Europress
Bartos Viki

Napjaink átlagosan 90%-át a négy fal között töltjük. Ez a szám, még ha hihetetlennek is tűnik, sajnos igaz. A NASA egyik legújabb tanulmánya arról ír, hogy a jól megválasztott beltéri növényekkel védekezhetünk az egyre rosszabb minőségű levegő ellen a lakásban vagy irodában. 4 lépésben megmutatjuk, hogyan válaszd ki a legmegfelelőbb növényeket!

A növények nem csak díszítő elemek, melyek képesek a levegőt szárazzá vagy párássá tenni, de akár 24 óra alatt képesek a benne lévő toxicitás 83%-át kiszűrni.

A cserepes növények természetesen frissítő illatot is hagynak. A levegőminőség javítását szolgáló virágzó növények révén otthonainkat és irodáinkat kellemes illatúvá tehetjük ezzel egészségesebb környezetet létrehozva mindennapjainkhoz.

EGYSZERŰSÉG A LEGMAGASABB FOKON – EBBEN A KALIFORNIAI HÁZBAN ÉLT GÁBOR ZSAZSA

1. Használd hatékonyan!

100nm-en használj minden káros anyagtípus ellen, legalább egy növényt!

2. Szabadulj meg a benzoltól!

Már alacsony benzolszint is szédülést, álmosságot, gyors szívverést és eszméletvesztést okozhat. Tisztísd ki a levegőből ezt a káros anyagot: gerberával, liliommal, dracenával vagy krizantémmal.

KÍVÜLRŐL ÁTLAGOS HÁZNAK TŰNIK, DE HA MEGLÁTOD, MILYEN BELÜLRŐL, MEG FOGSZ LEPŐDNI!

3. Formaldehid mentesítsd a levegőt!

Ezt a kémiai anyagot általában rétegelt fa lemezek, élelmiszerzacskók, habszigetelés, tűzgátló anyagok, viaszolt papír, préselt fa termékek, padlóburkoló ragasztók, földgáz és cigarettafüst tartalmazzák. Védekezzünk ellene: anyós nyelvvel, krizantémmal, filodendronnal, azáleával, bambusz pálmával.

4. A triklór-etilént is űzd ki a lakás levegőjéből

A trikolór-etilén a száraz tisztítás mellékterméke, és a fém zsírtalanító tisztítószerek, festékek, lakkok és ragasztók tartalmazzák. Szűrjük ki a ezekkel a növényekkel: gerbera, krizantém, békaláb, és dracena segítségével

DZSUDZSÁK BALÁZS SIÓFOKI NYARALÓJA – FOTÓK A LUXUSAPARTMANRÓL!