A Schön Magazine fotózása Pollyval

A modellügynökség

Jelenleg Madridban élő modellünket, Pollyt legutóbb egy spanyol kampány fotózására kísérhetted el, azóta napvilágot látott egy újabb izgalmas anyaga is, amiről szintén nem maradhatsz le.

Pollyt most Jesus Leonardo kapta lencsevégre, az exkluzív online divatanyag pedig egyenesen a Schön Magazine számára készült. A stylist többek közt Alberta Ferretti, Céline, Chanel és Jimmy Choo designer darabjait ötvözte rendhagyó módón, amit lovász kellékekkel tett még extrémebbé. A váratlanul jött, saját történettel rendelkező fotózásról maga Polly számol be:

„A vizsgaidőszakom után rendesen el voltam fáradva, napokig mást sem szerettem volna, csak aludni. A spanyoloknál azonban ez furcsamód nem annyira siesta-fiesta orientált, így bizony már másnap kezdödött az új félév, és számomra megállás nélkül ment a munka is tovább.

Még félálomban böngésztem a telefonomat, amikor bookerem, Juanluis küldött egy üzenetet, hogy pár óra múlva ott tudok-e lenni egy fotózáson. Próbáltam eldönteni, hogy milyen nap lehet, mik a teendőim, és mit kellene átszervezni, hogy minden klappoljon. Hamarosan összeálltak az apró részletek a fejemben, leegyeztettem a változásokat és igent mondtam a divatanyagra, amit a Schön magazinnak fotóztunk.

A stúdió Madrid északi részén volt, így felültem a metróra, pár megállót utaztam, majd a hűvös februári szél kíséretében igyekeztem idöben megérkezni, amivel bevallom, súlyos problámáim akadnak. Mindig abban hiszek, hogy a spanyolok úgyis késnek, várni meg ugye ki szeret, aztán én vagyok az, aki minden áldott alkalommal utoljára érkezik meg egy-egy munkára.

Szerencsére azonban ebből még sosem volt probléma, és persze én is igyekszem nem határokat feszegetni. Mindig izgalmas belépni egy-egy fotózásra, nem tudod, kivel fogsz újra együtt dolgozni, honnan jöttek az emberek, mi a történetük. Aznap csupán három emberrel dolgoztam együtt. A sminkes/fodrász egy galíciai férfi volt, aki csupán a munka miatt utazott Madridba. A stylist egy kolumbiai csaj volt, aki élt Spanyolországban egy ideig, majd szerelmes lett egy lovászba és elköltözött vele Hollandia vidéki részére. Most autóval jöttek egészen Madridig, szintén munka miatt. Végül, de nem utolsósorban ott volt a fotós, Jesus, aki a fővárosból származik, ott él és dolgozik, mióta az eszét tudja.

Kis csapatunk hamar elkezdett szorgoskodni, fésű szelte a hajamat, szebbnél-szebb ruhaköltemények nyúltak el fáradtan a vállfán hosszú utazásuk után, textíliák sorakoztak katonás rendben háttérként tetszelegve. Én kaptam egy egyszerűbb, egészen természetes hatású sminket, rengeteg szeplővel. A hajamat középen választották el, és lakkal lefújták, ami egy elég erős kinézetet adott a sminkhez.

A dizájner ruhákat a lány szerelmének tárgyával, a lovászattal ötvözte kiválóan, különböző kellékeket igazított rám, nagyon különleges, néha már-már egészen bizarr elképzelései jelentek meg, de a képeken minden gyönyörűen mutatott, tökéletes kontrasztot állított fel a smink természetessége és a ruhák extremitása között. Az egyik fotón például a lábamat combig körbetekertük celluxszal, ami a mozgásomat kicsit nehezítette, de a végeredményen már látni lehetett, hogy milyen jól megalkotta ő ezt előre. A képek végül fekete-fehérben jelentek meg, ezzel finomítva az eleganciáját az anyagnak.”

Kattints a galériánkra és nézd végig az Un:Civilized című editorialt Pollyval!

Nézd meg a galériánkat - 11 kép
A Schön Magazine fotózása Pollyval