Éva legextrémebb munkája

A modellügynökség

Bár modelljeinknek a világ leggyönyörűbb helyein van lehetősége fotózni, nem kell messzire menniük ahhoz, hogy egy igazán különleges produkció részesei lehessenek. Főleg ha az adott munka a víz alatt kerül felvételre...

...Így történt ez Dobár Éva esetében, akinek kivételesen nem modell, hanem szinkronúszó partnerei voltak egyik legfrissebb munkája alkalmával, amit teljes egészében a vízfelszín alatt vettek fel. Modellünk szinte egész életét a vízben töltötte, hiszen 15 éves korára már ifjúsági Európa-bajnokként indult a pekingi olimpián, mégis új kihívásokkal kellett szembesülnie a forgatás során.

Éva: “Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a reklámfilm volt életem legextrémebb és legnehezebb munkája, ugyanis ez a forgatás most a víz alatt zajlott. Este 6-tól reggel 6-ig az Aquaworldben. Egy komolyzenei koncert reklámját kellett elkészítenünk. Én testesítettem meg a szirént, a szinkronúszó lányok pedig a sellők voltak.

A ruhám rengeteg rétegből állt, a kék összes árnyalatával, hosszú uszályt képezve. Ez a vízben gyönyörűen fodrozódott, azt hiszem nagyon látványos a reklámban is! A hajamban nagyon sok fonat volt, pluszban kék és fehér színűek. Amikor felkerült a sminkem is, már tényleg nem ismertem magamra. Az arccsontomat még élesebbre varázsolták, óriási műszempillákat kaptam és mindenhol csillámpor borított. Természetesen mind vízálló volt..vagyis csak szerettük volna, hogy az legyen. Aznap este vesztettem el minden hitemet a vízálló sminkekkel kapcsolatban…

A helyszín egy mélyebb medence volt, rengeteg különlegesebbnél különlegesebb fény kombinációkkal és fekete "burkolattal" , ami inkább egy ókori kínzómedencére hasonlított! Viszont a vízben a feladatom az volt, hogy nyitott szemmel többnyire a kamerába nézve pózoljak, mozogjak, gyorsabb és lassabb mozdulatokkal is. Akinek már volt víz alatt nyitva a szeme, az tudja, hogy 15-20 cm-rel messzebb már csak foltokat látni, az aprócska kamerát, ami jócskán messzebb volt, semennyire sem. Rengeteg búvár segítette a munkánkat, sokáig kellett lent maradni a víz alatt felvételek között, olyankor légzőpalackokkal oldottuk meg. Volt egy víz alatti hangszóró is, amin hallottam az instrukciókat.

Borzasztó nehéz volt az egész munka, küzdve a víz alatti levegő megoldással, a 100%-os koncetrálással az éjszaka közepén, a 26 fokos vízben dideregve hosszú ideig, és szenvedve a hatalmas ruhámmal ami órák alatt annyira megszívta magát vízzel, hogy borzasztó súlyos lett. Az egyik alkalommal, amikor véget ért a felvétel és szerettem volna felmenni levegőért, sajnos hiába kapálóztam, a ruha csak lefelé húzott. Teljesen tehetetlen voltam, az egyik búvár kapta el a derekam és tolt felfelé a felszínre.

Mindent egybevéve tényleg semmihez sem volt fogható ez a munkám, meghatározó élmény marad számomra, rengeteg kedves emberrel találkoztam, innen is köszönet a sok segítségért, amit tőlük kaptam aznap! A filmet pedig még az unokáimnak is büszkén fogom mutogatni!”

A március végén forgatott reklámfilmet már a TV-ben is láthatod Évával, aki bebizonyítja, hogy a komolyzene igenis divatos!