Napi hős: siket, gazdátlan kutyából agility bajnok

B. Krisztina

Seven, a siket border collie már 3 hónaposan menhelyre került, ahova tenyésztője adta le. A kutyát siketsége miatt trenírozhatatlannak, hasztalannak tartotta és rövid úton megszabadult tőle.

A kutyát egy Adina MacRae nevű hölgy fogadta örökbe, aki hamar rájött, hogy Seven egy igazán kivételes kutya, siketsége nem gátolja semmiben. Gyorsan és lelkesen tanul, nem marad le „egészséges” társaitól. Természetesen speciális tréningre volt szükség, hiszen csak a testbeszéd eszközeit használhatták és természetesen a jutalmazást. Vezényszavak helyett Seven jelbeszédet tanult. Adina elhatározta, hogy bebizonyítja a világnak, hogy mire képes egy fogyatékkal élő kutya és mekkora hibát követnek el azok, akik kapásból lemondanak róla.

Komoly edzésbe kezdett Sevennel, aki elképesztő ügyességgel agilityzett, kizárólag jelbeszéddel! 7 év folyamatos versenyzés és tréning után a páros megcélozta az országos kanadai bajnokságot. Seven tökéletes precizitással és figyelemmel, hibátlanul teljesítette a pályát, megelőzve az összes „egészséges” társát, így megszerezte az Agility Trial Champion of Canada címet, vagyis ő lett Kanada agility bajnoka.

Seven és gazdája már nem indulnak több versenyen, Adina nagyon örül Seven sikereinek és annak, hogy sikerült felhívnia a figyelmet a fogyatékkal élő kutyák különleges képességeire.

Forrás: petcha.com