Mit árul el a kapcsolatodról az, hogyan vitáztok?

getty images
Joy.hu

Ti vagytok a pár, akit nem zavar, ha épp széles plénum előtt keveredik vitába, vagy inkább csendben puffogtok az orrotok alatt? A veszekedési stílusotok sokkal többet elárul a kapcsolatotokról, mint hinnéd.

Olvasd el ezt is!
15 ok, amiért jó a 20-as éveidben házasodni

Idővel ugyanis kialakul egy olyan párbaj-módszer, amit szívesebben alkalmaztok - ha lehet ilyet mondani. Derítsd ki, mi igaz rátok a leírás alapján!

Mindketten passzív-agresszívak vagytok

Nem vitáztok hevesen, de ha egy szobában ültök másokkal, biztos, hogy észreveszik, hogy izzik köztetek a levegő. Biztos, hogy valami zavar titeket, de mégsem hozzátok fel, ez pedig két dolgot jelenthet: vagy kényelmetlennek tartjátok a problémák megosztását, vagy attól fél egyikőtök, mi lesz, ha mégis vitát nyit. Egyik sem egészséges. Ha nem tudtok egy jót veszekedni, biztos, hogy nem nyitott és őszinte a kapcsolatotok.

Javíts rajta: ahelyett, hogy a szőnyeg alá söpörnéd a problémákat, azonnal oszd meg őket a pároddal. Biztosítsd arról, hogy az ő nézőpontja is számít.

Robbanékony viták

Biztos, hogy szuper a szexuális életed, hiszen a kapcsolatod csordultig tele van szenvedéllyel. Néha viszont a szenvedély heves vitává fajulhat, ezért érzelmileg kimerítő összecsapásokat élsz át. Imádjátok egymást, de gyakran kiszámíthatatlanok vagytok és bármikor robbanhattok, mint egy bomba.

Javíts rajta: egyikőtöknek át kell vennie a tűzoltó szerepét, ahelyett, hogy még olajat öntene rá. Eléggé elfajulhatnak a dolgok köztetek, ezért mihamarabb cselekednetek kell, hogy ne legyen rossz vége az összeveszésnek.

Egyikőtök hallani sem akar róla

Ha például te meg szeretnéd beszélni a problémát, de a párod inkább elvonul, azt jelzi, hogy egyikőtök a döntéshozó, a másikat viszont annyira sem érdekli a kapcsolat, hogy legalább a vitás helyzeteket tisztázza. Jellemző az is, hogy egyikőtök sokkal agresszívebben közelíti meg a dolgokat, amivel elriasztja a másikat.

Javíts rajta: Mindig mondd el, hogy nem támadni szeretnél, csak néhány percet az életéből annak érdekében, hogy közösen beszéljétek meg a vitás helyzeteket. És persze arról is érdemes beszélni, hogy miért vonul el mindig, ha veszekedésre kerül a sor.

Sosem vitatkoztok

Áhh, milyen szerencsések - gondolják sokan az ilyen párokról. Pedig nem feltétlenül azért kerülik a vitát, mert lelki társak, általában nem tudják kifejezni az ilyen párok a szükségleteiket a másiknak. Hosszútávon pedig komoly problémákat is okozhat ez a hozzáállás.

Javíts rajta: Gondolkodj el a kapcsolatodon és döntsd el, azért nem vitázol-e, mert mindenben egyetértesz a pároddal. És persze mindenkinek mindenről lehet véleménye, nem érdemes véka alá rejteni a sajátod.

Higgadtan, visszafogottan vitáztok

Egészséges kapcsolatban élsz és nem félsz megosztani a pároddal a gondolataid. Figyeltek a másikra, gyakran küldtök egymásnak visszajelzéseket - akkor is, ha ezek nem pozitívak. Kiegyensúlyozott, megértésen alapuló kapcsolat a tiétek.

Javíts rajta: Ezen nem kell javítani, csak így tovább!

Rátok mi jellemző?