Új arcok a láthatáron: Marianne első fotózása

A modellügynökség

Milyen szempontoknak kell megfelelni ahhoz, hogy valakiből modell legyen? Megéri jelentkezni, vagy igent mondani, ha leszólítanak? Mi az első lépése a modellé válásnak? Minden kérdésedre választ kaphatsz, ha követed egyedülálló sorozatunkat, melyben új arcaink karrierjének felépítését követheted végig egészen a kezdetektől.

Eddig négy újoncot ismerhettél meg A Modellügynökség blogon, legutóbb Marianne mesélt arról, hogyan jelentkezett hozzánk a weboldalunkon keresztül és milyen volt első találkozása velünk, vagyis az anyaügynökségével.

Marianne
karrierjének következő fontos mérföldköve első tesztfotózása volt, amikor is elkezdődött modellkönyvének építése. A különleges alkalomra az egyik legtehetségesebb fotós barátunkat, Mihály Zolit kértük fel, aki Varga Anita stylisttal olyan oldalát varázsolta elő Mariannenak, amit valószínűleg addig a percig ő maga sem ismert. Erdélyi szépségünk így emlékszik vissza élete első fotózására:

"Nagyon vártam az első fotózást. Kíváncsi voltam, hogy zajlik az egész, milyen egy stábbal együtt dolgozni. A fotózások előtt a bookereim elmondták, hogy hogyan kell megjelenni a fotózáson - frissen mosott hajjal, smink nélkül - és milyen alap ruhadarabokat kell magammal vinnem. Az egyik bookerem, Juli elmondta, hogy az első tesztfotózásom egy nagyon profi, Milánóban élő fotóssal lesz, Mihály Zoltánnal. Ekkor elkezdtem izgulni, mert nem tudtam, hogy fogok teljesíteni és, hogy el tudom-e engedni magam, ha olyan sok ember lesz körülöttem. Tisztában voltam azzal, hogy ezután a fotózás után eldől, hogy tényleg ide való vagyok-e vagy sem."

Eljött a fotózás napja, ami az Attractive Models irodájában volt. Reggel 10 órakor találkoztam a fotóssal, a sminkessel és a stylisttal, akik nagyon közvetlenek és barátságosak voltak első perctől. Kiderült, hogy Mihály Zoli is erdélyi, pont mint én. Feloldódott a hangulat, olyan volt, mintha már régóta ismertük volna egymást.

A fotózás alkalmával rengeteg stílusba volt alkalmam belebújni. Nagyon tetszettek a szettek és a sminkem is, minden összhangban volt. Zoli segített beállni a kamera előtt, elmagyarázta hogy tartsam az ujjamat, hogy nézzek a kamerába. Rengeteg tanáccsal láttak el, mindenki nagyon segítőkész volt.

A fotózás 8 órán át tartott. A végére már úgy belejöttem, hogy észre se vettem hogy eltelt az idő, egyszer csak megkérdezték tőlem, hogy kérek-e valamit enni, mert már három óra van. A képek készítése után megnéztem őket. Nagyon tetszettek, mindegyikben volt valami különleges. Zoli azt mondta, hogy 1-1 képen Kate Moss-os arcom van.

A fotózások alatt nagyon sok mindent megtanultam és sokan voltak körülöttem, akik támogattak. Ez egyáltalán nem olyan könnyű szakma, mint ahogy azt sokan gondolják. Rengeteg mindenre oda kell figyelni egy jó kép elkészítéséhez.

Nézd végig Marianne első fotózásának fantasztikus végeredményét a galériánkban!

Nézd meg a galériánkat - 13 kép
Marianne első fotózása

Marianne modellkönyvének bővülését pedig akár weblapunkon keresztül is követheted, ide kattintva!