Nagyon durva! Kis híján a 14 éves lány életébe került a tamponhasználat

Izabella

Azt hitték, csak egy ártatlan megfázás, de kiderült, súlyos fertőzés...

A 14 éves angol lány, Molly Pawlett úgy érezte, náthás, és édesanyjának jelezte, hogy nincs jól. Ő is csak egyszerű megfázásra gyanakodott, de mikor hirtelen kiütésekkel lett tele a teste, kórházba rohantak. Ekkor már eszükbe jutott, hogy lehetséges, hogy toxikus sokk szindrómája van, és a gyanú beigazolódott. Molly valóban a tampon miatt súlyos fertőzést kapott.

TSS


A toxikus sokk szindróma akkor jöhet létre, ha nem cserélik elég gyakran a tampont, és a méreganyagok elszabadulnak a véráramban. Ettől vérmérgezés tünetek alakulnak ki. A test ilyenkor sokkot kap, és nagyon súlyos következményei lehetnek.

Kiderült, hogy a lány már 10 órája nem cserélt tampont, ettől alakult ki nála a durva fertőzés. Édesanyja gyakran figyelmeztette, hogy ne legyen bent egy tampon 5-6 óránál tovább, és cserélje minél gyakrabban, mégis elfeledkezett róla. Intenzív osztályra vitték, mert a szervei már nem működtek rendesen a sokkos állapot miatt.

Azonnal kezelni kezdték, öt napot kórházban töltött, majd gyógyultan hazaengedték. Szerencsésen megúszta a betegséget, mert időben észrevették, mi a gond.

Tanulj a szörnyű esetből, és sose feledkezz meg a tamponodról! Cseréld minél gyakrabban!