Rettegsz egyedül hazamenni? Elkészült a kütyü, amivel azonnal jelezheted, ha bajba kerültél!

Getty Images
Noémi

Sokszor, ha baj van, már nincs idő előrántani az okostelefont...

Olvasd el ezt is!
10 dolog, amitől minden nő fél titokban

Éreztél már zsibbasztó félelmet, amikor sötétedés után, netán az esti bulit követően valamiért egyedül indultál haza, és hirtelen zajokat hallottál magad mögött? Még ha soha nem is ért semmiféle negatív élmény, akkor is biztosan tudod, hogy vannak helyzetek, amiket kerülni kell: ilyen az egyedül kószálás éjszaka, kihalt helyeken, vagy mondjuk a futás sötétedés után, tökegyedül...

Ha baj van, sajnos nem biztos, hogy olyan gyorsan eszmélsz, hogy azonnal felhívj valakit, most azonban elkészült egy kütyü, ami megoldás lehet ezekre az esetekre.

A pici szerkezet a Revolar Instinct névre hallgat, a működése pedig pofonegyszerű: gombnyomásokká alakítja a segélyhívást. A vízálló holmiban az is nagyon jó, hogy bárhová felszerelhetjük, így lóghat a táskánkon vagy akár a ruha alatt - bárhol, ahogy úgy gondoljuk, hogy azonnal hozzáférhetünk.

Olvasd el ezt is!
Így küzdd le a repüléstől való félelmedet! – 5 tipp

Ha pedig valaki megnyomja a gombot, az azt jelenti, baj van, ekkor a kütyü az előre megadott, 5 kiválasztott személlyel kapcsolatba is lép. Ezt úgy oldották meg, hogy a kis gép Bluetoothon keresztül kapcsolódik a telefonra, és egy ingyenes applikáció segítségével választja ki a személyeket. Ők pedig megkapják az általunk küldött üzenetet, és a GPS helyzetünket is.

A kis készülékben az is jó, hogy használata cseppet sem feltűnő: 1 gombnyomás jelzi, hogy minden rendben, a 2 gombnyomás arra utal, hogy valami nem oké, 3 gombnyomás pedig valós vészhelyzetet jelez.

A Revolar Instinct egyelőre 17 ezer Forintba kerül, és az Indiegogón gyűjti a pénzt, de már most nagy népszerűségnek örvend.