Ezek a virágok mutatnak legjobban az ablakban tavasszal

Pinterest
Szita Mónika

Feldobnád otthonod külsejét? A legegyszerűbb és legtavasziasabb megoldás: virágoztasd fel az ablakait!

Az egyik legbiztosabb módja, hogy kívülről is vonzóbbá tedd lakásod, ha az ablakpárkányokra ezer színben pompázó virágokkal teli virágosládákat teszel. Ráadásul mi segítünk kiválasztani az ablakodba illő ládát és a ládába illő virágokat is – ennél könnyebb dolgod aligha lehet.

BETONFALAKBÓL ÁLOMOTTHON – 49 NM-ES, KÉTSZOBÁS PANELLAKÁS FELÚJÍTÁS UTÁN

Olyan ládát keress tehát, ami

  • az ablak szélességének megfelel, és úgy tudod elhelyezni a párkányon, hogy öntözéskor kényelmesen hozzáférj
  • stílusában jól passzol a ház homlokzatához
  • biztosan áll a lábán, azaz egy erősebb széllökés sem borítja ki az ablakból

A régebbi típusú virágosládák leginkább deszkából és betonból készültek, de praktikusabb, ha műanyagládát választasz erre a célra. Egyrészt könnyebben bánsz velük, tartósak, ráadásul egyre több színben kaphatók, azaz kedvünkre válogathatunk közöttük.

EBBEN A GYÖNYÖRŰ LAKÁSBAN ÉL CARAMEL ÉS BÁJOS CSALÁDJA!

MINDEN, CSAK NEM ÁTLAGOS! FIGYELEMFELKELTŐ MÁSFÉL SZOBÁS FEKETE-SÁRGA, FELÚJÍTOTT PANELLAKÁS

Ha a láda megvan, jöhet a virágmustra. A balkonládák örökös bajnoka hosszú-hosszú idők óta a muskátli. Népszerűségét elsősorban annak köszönheti, hogy tavasztól őszig pompázik, munkájáért cserébe pedig nem igényel különösebb törődést. Hasonló tulajdonsággal rendelkezik a gumós begónia, amely a kevésbé napos, árnyékos ablakokban is gazdagon virágzik. Gazdag választékot kínálnak az egynyári virágok, mint például a petúnia, a bársonyvirág, az oroszlánszáj, a lobélia, a szalvia, a verbéna, amelyeket a magasságuk, a színük, de különösen a napfényigényük alapján kell összeválogatnunk.

A lágyszárú, évelő növényeket azonban inkább kerüljük, mert jobbára az évnek csak egy röpke szakaszában virágzanak, és máskor legfeljebb a tarka leveleikkel vagy különleges terméseikkel hívják fel magukra a figyelmet. Viszont a kompozíciót bátran feldobhatjuk néhány zöldségpalántával: dugjunk a virágtövek közé egy paradicsom vagy paprikatövet, esetleg néhány fej vöröshagymát vagy egy kevés petrezselymet, ami azon túl, hogy rendkívül praktikus, még a virágosládát is különlegessé varázsolja.

DUKAI REGINA LAKÁSA – ÍME REGI GYÖNYÖRŰ, CSAJOS, HÓFEHÉR OTTHONA!