Így használhatsz kék szemfestéket, anélkül, hogy túl '70-es évek lennél

Léderer Fruzsina

Tartasz tőle? Teljesen felesleges!

Fogadjunk, hogy te sem mersz semmilyen kék szemre való sminket alkalmazni, mert félsz, hogy úgy festenél, mint aki Csehszlovákiából szökött meg.

Pedig aggodalomra semmi ok, hiszen néhány apró dologra odafigyelve nagyon menő sminket készíthetsz kék színnel is, és egyáltalán nem lesz '70-es évek diszkókirálynő hatása a dolognak.

Most, hogy itt a tavasz, előkerülhetnek az élénk színek. A kék a világos és sötét hajhoz illetve bőrhöz egyaránt jól áll, főleg ha az alábbi árnyalatokból válogatsz: királykék, kobaltkék, tengerészkék. Királykékből főleg a szemhéjtus, tengerészkékből a spirál, kobaltkékből pedig a púder a legjobb választás.

Ami fontos, hogy a kék pasztell árnyalatait inkább hanyagold, és erőteljes, intenzív színt válassz!

Ha a szemhéjadon kéket használsz, alul fehérrel vagy feketével húzd ki, és csak egy kevés kéket keverj az alsó szempillasor tövébe! Ha egyelőre nem mered a szemhéjadat kékkel árnyékolni, a belső szemzgban vagy az alsó szempillasor alatt kezdj el kísérletezni a színnel.

A kéket a legszebben barnával, arannyal vagy réz színnel tudod kiegészíteni, ezeket a puhább hatás érdekében építsd bele a sminkedbe.

Inspirálódj a galériából!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép