Catwalk nap a Modellügynökségen

A modellügynökség

Rendszeresen szervezünk Attractive-os oktató napokat, amikor tapasztaltabb, befutott lányaink, esetleg szakemberek adnak tanácsokat kezdő modelljeinknek a pózolás, utazás, étkezés vagy akár dentálhigiénia témakörében. Egyik kedvencünk, az úgynevezett catwalk nap, amikor a kifutós járást tanítjuk vagy gyakoroljuk a kicsikkel...

Ezt persze nem úgy kell elképzelni, mint a fizetős modelltanfolyamokat, melyeknek semmi hasznát nem veszed később. Amellett, hogy megbízható és hiteles forrásból kapják az információkat, remek csapatépítő és önbizalom növelő tréning, ahol jó a hangulat és bármit kérdezhetnek.

Mai tanár nénink Lucia volt, akit anno szintén egy tapasztaltabb Attractive-os lány segített a helyes kifutós járás elsajátításában. Ő nem más, mint Adamik Luca, a New York-i divathét legkiemelkedőbb magyar modellje volt, akivel azóta már alkalma nyílt Tokióban is együtt dolgozni többek közt Dior és Etro showk alkalmával. Lucia ugyan még csak 16 éves, ám az utóbbi két szezont már olasz kifutókon töltötte. Tőle leshették el legújabb felfedezettjeink, Anna, Eszter és Martina a catwalk minden csínját és tudhattak meg mindent a kulisszák mögötti életről. Miután átbeszéltük, hogy mennyire fontos az otthoni gyakorlás, és hogy minimum 10-12 centis, platform nélküli magassarkúban kell megtanulni járni, Lucia egyenként átnézte az újoncok járását.

A kiértékelés után mindenkivel külön gyakorolt, hiszen kiemeltem fontos a helyes testtartás és minden lánynál máshol jön ki a feszültség. Van, aki az ujjaival babrál, van, aki a száját szorítja össze és persze olyan is, akinek a gyors növés miatt be kell állítani a hátát a tükörnél. A kifutós járás kardinális pontja a fordulás, amit egy mini finálé keretén belül is gyakoroltunk.

Lucia legfontosabb tanácsait természetesen veled is megosztjuk:
Szerintem egy lány akkor lesz gyakorlott és magabiztos a kifutón, hogyha már maga mögött tudhat legalább 50 showt! Itt van pár dolog, amit én gondolok a catwalkozásról:

1. Mindig legyen kihúzva a hátad és tartsd magad magabiztosan. Hitesd el, hogy te vagy a legnyerőbb!
2. A karjaidat mindig a lábaddal elletétesen mozgasd!
3. Az ujjaidat pedig szépen tartsd egymás mellé, ne pedig ökölbe szorítva.
4. Ne catwalkozz túl gyorsan, mert elesel. Szépen, nyugodtan, hogy a kliensek is meglássanak.
5. Ne riszáld magad túlságosan, mert akkor nem lesz szép a járásod.
6. Gyakorold tükör előtt a járást és a pózolást, így ki tudod magad javítani.
7. Sokat segít, ha zenére gyakorolsz, vagy csak beteszed az egyik nagy márka showját. Az én kedvencem Victoria Beckham 2016-os tavaszi-nyári divatbemutatója.

Az oktatás eredményét folyamatosan figyelemmel követheted majd a blogon, de persze a lányok addig nem engedték el Luciát, amíg nem mesélte el az összes eddigi útjával kapcsolatos tapasztalait. Kezdőként Tokióra voltak a legkíváncsibbak, így egy hosszú, kérdésekben gazdag, baráti beszélgetéssel zártuk a napot.