Indítsd a tavaszt csillogó hajjal DIY trükkök segítségével!

Europress
Kata

Turbózd fel sörényed néhány nagyszerű otthoni recept segítségével!

Végre itt a tavasz, ami új kihívások elé állítja hajunkat. A télben megfáradt tincseket érdemes az évszak elején gyorsan felkészíteni a sok napsütésre és a melegebb időre. Ehhez hoztunk néhány olyan otthoni receptet, melyek nem igényelnek sok hozzávalót és olyan alapanyagokat használnak, melyeket a konyhában is megtalálsz.

1. Kókuszolajos pakolás

Vegyél olyan 5 evőkanál kókuszolajat (hajhossztól függően ez változhat), és vidd fel a nedves hajadra, amint kiléptél a zuhany alól. Hagyd rajta legalább fél órát, majd mosd meg a hajadat. Vagy, hagyd rajta egész éjszakára és csak reggel mosd meg. Ezt érdemes havonta 2-3 alkalommal megtenni, hogy a hajad rendesen hidratált legyen.

2. Avokádó, méz és olíva

Ehhez a pakoláshoz szükséged lesz egy avokádóra, egy evőkanál mézre és egy evőkanál olívaolajra. Ezeket keverd jól össze, majd tedd fel a keveréket a hajadra. Hogy igazán kifejthesse a hatását, tegyél a hajadra egy fürdősapkát, majd hajszárítóval kívülről melegítsd kicsit. Olyan 30-40 percre hagyd rajta és jó alaposan öblítsd le. majd mosd meg a hajad, ahogy szoktad.