7 dolog, amit soha ne tegyél a bőröddel

Europress
Kata

Rossz szokások, melyekkel csak ártasz a bőrödnek - Idén végre hagyj fel velük!

A bőrápolás egy idő után rutinok sora még akkor is, ha mondjuk az évszakok váltakozásával szoktunk beépíteni új módszereket is. Sajnos gyakran előfordul, hogy éppen olyan szokásokat követünk minden nap, melyek károsak a bőrünknek csak nem is tudunk róla. Összegyűjtöttünk 7 olyan szokást, melyekkel jobb, ha felhagysz!

1. Ne nyúlkálj az arcodhoz

Nem jó, ha nagyon gyakran megérinted az arcodat, pláne kézmosás nélkül, mert így sok baktérium kerülhet a bőrödre. Ugyanígy nem tanácsos nyomkodni a pattanásaidat és mitesszereidet sem ész nélkül, mert ezzel is csak a fertőzések terjedését és a hegek kialakulását segíted elő.

2. Nem figyelsz a napvédelemre

Pedig kellene! Ráadásul nem is csak nyáron, de az év többi időszakában is. Nem is gondolnád, mennyire gyorsítja a bőr öregedését, ha túl sokat teszed ki védelem nélkül a napsugárzásnak, úgyhogy az utolsó krém amit felviszel, az SPF legyen.

3. Rendszertelen hámlasztás

A heti 2-3 bőrradírozás elengedhetetlen ahhoz, hogy rendszeresen eltávolítsd az elhalt hámsejteket. Ezzel hatékonyabban működnek majd a krémeid és elkerülheted a mitesszerek és pattanások kialakulását is. Arról nem is beszélve, hogy üdébb lesz a bőröd.