Te elköveted a legsúlyosabb parfüm hibákat?

Léderer Fruzsina

A parfüm a legnehezebben kiismerhető szépségápoló eszköz.

Nem mindegy, hova, hogyan és mit fújsz! A parfümök nagyon trükkös kis szerzetek. Egy csomó mindenre oda kell figyelni vásárlásor és a használatkor is. Eláruljuk, mik azok, amiket feltétlenül tudnod kell.

Használd a tesztelő papírt!
Sokan rögtön bőrre fújják az illatot, pedig sokkal jobb, ha először mindig a kis papíron teszteled. Legalább 30 centiről fújd rá!

Várj legalább 20 másodpercet, mielőtt megszagolod!
Várd meg, míg az alkohol teljesen elpárolog, és csak azután szagold meg, hiszen a parfüm valódi illatát csak így tudod megérezni.

Ne nyomd az orrodhoz az illatot!
Mikor megszagolod a tesztpapírt vagy a kezedet, legalább 10 centire legyen az orrod tőle, hiszen ha túl közel teszed az orrodhoz, főként az alkoholt érzed és a fejjegyeket, a többi jegy teljesen elbújik.

Legyen nálad egy marék kávébab!
Ha sok illat közül válogatsz, egy idő után elfárad az orrod. Ezt elkerülheted, ha közben néha beleszippantasz egy marék kávébabba.

Mindig a legmelegebb pontjaidon alkalmazd!
Fújd a nyakadra, a csuklód belsejére és a füled mögé, ugyanis ezeken a pontokon érvényesül a legjobban.

Sose dörzsöld össze!
Amikor a csuklódrs teszed az illatot, sose dörzsöld össze a két csuklódat, mert így összenyomódnak a illatmolekulák, és elveszik a parfüm igazi jellege.

Ne tárold a fürdőben!
A párás környezet nem tesz jót a parfümök szavatossának. Hamarabb megromlanak és elveszítik a minőségüket. Jobb, ha a hűtőben vagy sötétebb, hűvös helyen a szobában tartod.

Olvasd el ezt is!
Bevállalnád a cica-illatot? Elkészült a világ legfurább parfümje

Jó tudni ezeket, hogy mindig illatozhass!