5 dolog, amit tavasszal muszáj megtenned a kozmetikai cuccaiddal

Léderer Fruzsina

Akkor is muszáj, ha nagyon elfoglalt vagy.

A tavasz mindig a megújulás, feltöltődés időszaka, ilyenkor mindenkire ráfér egy kis frissítés, sőt, még a ruhákra és szépségápolási eszközökre is. Mikor a lakást is csillogó-villogóra takarítod, tedd ezt meg a neszeszereddel is!

Fertőtlenítsd a szivacsokat!

A sminkszivacsokba rengteg szennyeződés, baktérium képes beleköltözni, ráadásul teljes felületük érintkezik a kezeddel is, ami szintén egy igazi baci tanya. Amellett, hogy igyekszel minden nap tisztán tartani, végezz el egy igazi tavaszi nagytakarítást is, azaz áztasd fertőtlenítő folyadékba a szivacsokat, majd egy tiszta helyen szárítsd meg őket!

Mosd el jól az ecseteidet!

Készíts otthon DIY sminkecset tisztító folyadékot, olívaolaj és antibakteriális szappan keverékéből. Ebbe áztasd bele az ecseteidet, dörzsöld át, majd folyó vízzel mosd le, lehetőleg langyosra állítsd a csapot.

Dobd ki a lejárt termékeket!

Azokat, amiket nem használsz, vagy réges rég lejárt a szavatosságuk, szelektáld ki! Felesleges őrizgetned a becsomósodott spirálokat, dohos szagú szemhéjpúdereket. Szabadulj meg tőlük!

Tisztítsd ki a hajkefédet!

Naponta használod, néha kiszeded belőle a hajakat, na, de mikor volt legutóbb, hogy megmostad? Áztasd babasamponos vízbe a hajkefédet, és kicsit dörzsölgesd is át a sörtéket. Ez szépen leszedi az olajos maradványokat róla, és felfrissíti a kefét. Ettől a hajad szebb lesz!

Szerezz be egy jó tárolót!

Fektess be egy szuper szivacs és ecset tartóba, hogy mindig rendezetten és tisztán tarthasd az eszözeidet. Ha rendben és tisztaságban vannak, az egész arcbőröd rendezettebb és tisztább lesz!

Olvasd el ezt is!
Mit válassz az idei trendekből? Ez a napszümeg illik most az arcformádhoz

Ugye nekiállsz ezeknek?