Bőrradírozás mesterfokon - Csináld úgy, mint a profik!

Europress
Kata

Frissítsd fel testedet a tavaszi időszakra egy intenzív bőrradír-kúrával!

A bőrradírozás fontos eszköze annak, hogy bőröd ragyogó legyen és a megfelelő mértékben tudja hasznosítani a kencéid tápanyagait. Érdemes az arcodat és a testedet is heti 2-3 alkalommal átradírozni, de tarthatsz néha egy-egy igazi bőrradír-kúrát is a teljes megújulás érdekében.

Fontos, hogy bőrödről időnként eltüntesd az elhalt hámsejteket, ennek hiányában ugyanis fénytelenné válhat, mitesszerek és pattanások alakulhatnak ki, ugyanakkor a krémek sem tudnak megfelelően felszívódni. Egy bőrradír kúrának az a lényege, hogy néha alaposabban is elvégezd a hámlasztást teljes testeden. Ehhez szükséged lesz egy bőrre való hosszabb nyelű dörzskefére, egy dörzsölő szivacsra vagy kesztyűre, egy habkőre, valamint bőrradírozó termékeidre és hidratálóidra.

Így vágj bele az otthoni kezelésbe:

1. Mielőtt belépnél a zuhany alá, a kefével/szivaccsal/kesztyűvel dörzsöld át a testedet, az arcod kivételével. Így a hámsejtek egy része már távozik, és hatékonyabbak lehetnek a bőrradírok a víz alatt.

2. A zuhany alatt vizezd be magad rendesen.

3. Először a habkővel dolgozd át a lábfejedet ott, ahol keményebb rajta a bőr. Hogy ez jobban menjen, a kúra előtt már beáztathatod a lábadat 30 percre egy 1 csészényi tejet tartalmazó langyos vizes fürdőbe.

4. Tegyél a testedre szánt bőrradírból a kesztyűre vagy szivacsra és dörzsöld át a testedet körkörös mozdulatokkal. Tegyél belőle a kefére is, azzal tudod elérni a hátadat, hogy azt is megtisztíthasd. A kezeidet se hagyd ki!