6 hiba, amit elkövetsz hajvasalás közben

Europress
Kata

Sokan naponta használnak hajvasalót, mégis vannak olyan hibák, amiket még ők is elkövetnek!

A szép egyenes haj szerencsére nem álom, mert nem csak a fodrász készíthet neked szuper sima frizurát, de egy hajvasaló segítségével otthon is összehozhatod. Vannak, akik naponta használnak hajvasalót, mégis sok olyan hiba van, amit még ők is elkövetnek. Összegyűjtöttük, mire figyelj, a szép végeredményt akarsz!

1. Nem készíted elő a hajvasalást

Ugyan a hajsimító balzsamok és samponok önmagukban eredményeznek tökéletesen egyenes tincseket, az előkészítésben nagyon fontos szerepet játszanak. Ezért ha vasalod a hajad, használj előtte ilyen termékeket. Hajmosás után pedig a törülközővel csak itasd át a hajad, sose dörzsöld.

2. Nem jó irányban szárítod

A szakértők azt javasolják, hogy mindig úgy szárítsd meg a hajad olyan 80%-osan szárazra, hogy a szárítót folyamatosan közelítve és távolítva, a fejét lefelé tartva csökkented a nedvességet. Ezután vagy tegyél bele ápolót, ha kell és hagyd magától megszáradni teljesen, vagy szárítóval és hajkefe segítségével formázd egyenesre, amennyire tudod.

3. Még nedves a hajad, amikor vasalnád

Ha csak egy pici felszálló párát is látsz, amikor elkezded a hajvasalást, azonnal hagyd abba. A haj sosem lehet nedves, amikor vasalod, mert akkor súlyosan károsodhat. Ugyanígy károsak lehetnek azok a formázók vagy ápolók, melyeket a száraz hajra viszel fel és nem működnek jól a hajvasalóval.