Manikűrözési hibák, amiket még mindig elkövetsz

Europress
Kata

Mindig az a baj, hogy nem tart elég sokáig a körömlakk - pedig csak pár dologra kellene figyelni!

A körömlakkozás rutinszerű dolog, így egy idő után állandósulnak a szokások és nem is gondoljuk át az egyes lépéseket. Pedig éppen ilyen apróságokon múlik az, hogy körömlakk mennyire lehet tartós. Összegyűjtöttük azokat az általános hibákat, melyeket mindannyian elkövetünk, pedig nem kellene.

1. Zsíros-olajos felszínre viszed fel a lakkot

Régi alapszabály az, hogy mielőtt kilakkoznád a körmód, előbb tisztítsd meg a felületét, hogy ne legyen zsíros. Közvetlen kézkrémezés után például nem érdemes lakkozni, és talán az a legjobb, ha valamilyen arclemosóval, körömlakklemosóval átfutod a körmeidet a nagy művelet előtt. Így tovább is tart a lakk és nem lesz buborékos.

2. Kihagyod az alapozást

Mindig tegyél fel első körben bázislakkot, ami ápol, színtelen és megakadályozza azt, hogy köreid az erős színű lakkoktól foltosak legyenek. Ugyanakkor egységes felületet ad, amire a körömlakk tartósabban tapad.

3. Túl sok réteg körömlakk

Nem kell 3-4 rétegben színt felvinni. Bőven elég a kettő és az is legyen egyenletes. Minden ecsetet máshogy kell használni jól, de a lényeg az, hogy ne legyen például túl vastag a réteg a széleken és vékonyabb középen.