A szokatlan az új szép! Macskaszem-szindrómás modell a divatmagazinok új sztárja

mic.com
Ujvári Viki

A modellszakma végre éppen annyira sokszínű, amennyire lennie kell!

A 29 éves Caitlin Stickels sajnos nem egy hétköznapi betegségben szenved. A fiatal lány ugyanis macskaszem-szindrómával, szájpadhasadékkal és különféle szervi rendellenességgel született. Ám Caitlint nem olyan fából faragták, hogy visszavonultan éljen egy másfajta életet, éppen ezért kortársaihoz hasonlóan ő is örömmel állt be az Insta generáció táborába, így talált rá Nick Knight fotós is, aki végül elkészítette ezt a gyönyörű fotósorozatot.

Olvasd el ezt is!
Foltos szépség: amit tudnod kell a vitiligo betegségről

Sose gondoltam volna, hogy egy napon én is modell lehetek majd, vagy akár csak része a divatszakmának. Mindig messziről csodáltam az egészet, és közben próbáltam én is kifejezni önmagamat a divat, a fotózás és a művészetek által. Ez a kollaboráció volt a legszebb forgószél az életemben.

- nyilatkozta Caitlin.

2017-re eljutottunk oda, hogy bárki megvalósíthatja az álmait, ha igazán akarja! Pár évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki egy vitiligo nevű bőrbetegséggel, androgünként, vagy bármilyen testi fogyatékossággal neves magazinok lapjairól nézzen vissza ránk. Szerencsére már más évet írunk, és bár sok divatháznál még mindig számítanak a centik szülte paraméterek, más brandek inkább az újítások felé vették az irányt és örömmel alkalmaznak plus size modelleket is egy-egy munkára. Szívből reméljük, hogy Caitlin Stickels története ragadós lesz, és még sok hozzá hasonló lelkes modellt karol majd fel a szakma.

Olvasd el ezt is!
Ő vállalja! Komoly betegségéről vallott a bájos Lily Collins

Te mit gondolsz a divatipar ezen pozitív lépéseiről?