#JOYPOWER - Hallassuk együtt a hangunk!

Promóció

Áprilisi lapszámunk témája a feminizmus, ezért is hoztuk létre a JOYPOWER rovatot a JOY.hu-n, hogy az olvasottakkal kapcsolatos élményeiteket és véleményeiteket megoszthassátok itt, velünk, JOY-lányokkal, hallasuk együtt a hangunk!

Tegye fel a kezét, akit ért már megkülönböztetés, inzultus, bármilyen negatív sztereotípia csak azért, mert nő! Hogy pontosan mire gondolok? Na jó, íme egy példa. Nemrég részt vettem az egyik autós cég sajtótájékoztatóján. Egy ilyen eseményen többségében pasik vannak, az egyik oda is jött hozzám, érdeklődött melyik laptól vagyok. Beszélgettünk pár szót, aztán elbúcsúztam, mondtam neki, sietek vissza a szerkesztőségbe, sok még a dolgom. - Ja igen, képzelem mennyire nehéz lehet tesztelni a körömlakkokat meg a szájfényeket, cipőket próbálgatni és recepteket cserélgetni. Megköszöntem neki, hogy ilyen elismerően nyilatkozott a munkámról, aztán ott hagytam. Vagy íme egy másik gyöngyszem. Legutóbb a szokásos éves nőgyógyászati vizsgálaton a következő kérdést tette fel nekem a méregdrága magánrendelő orvosa: Mondja csak, miért nem arra használja a méhét, amire való? Miért nem szül már gyereket? Bevallom, hirtelen azt sem tudtam, mit válaszoljak, annyira ledöbbentem. Kellett hozzá pár perc mire, összeszedtem magam és visszakérdeztem, vajon honnan veszi a bátorságot, hogy ilyen dolgokat számon kérjen rajtam? Szerinte mostanában a nőket folyton figyelmeztetni kell arra, hogy azt csinálják, ami a dolguk. A riposztját hallva már egyéb vágyam sem volt, mint elhagyni a rendelőt a lehető leggyorsabban, és soha vissza nem térni oda.
Ha te is kerültél már hasonló helyzetbe, érezted már ezt a tehetetlen dühöt, megalázottságot, akkor ez a lapszámunk pont neked szól. És tovább megyek. Nem akarunk csak a levegőbe beszélni, hallatni akarjuk a hangunkat és azt szeretnénk elérni, hogy egyenlő tisztelettel bánjanak velünk. Gyere és csatlakozz hozzánk te is JOY POWER oldalunkon, meséld el a sztorid, mondd el a véleményed, együtt erősebbek, többek vagyunk.

- írja főszerkesztőnk, Balogh Edina az áprilisi szám beköszönőjében.

Íme, itt a lehetőség, hogy ti is elmondjátok, ami bánt, ami rosszul esett, de talán azt gondoltátok, nem számít, nem fontos, mindenkivel megesik...tegyünk azért, hogy ez ne legyen természetes!

Ebben a rovatban csupa kemény csaj történetét fogjuk bemutatni, meséld el te is a sajátodat!

Eddigi történeteink, tőletek:

Olvasd el ezt is!
Olvasói levél "Azon a napon döntöttem el, hogy soha többé férfi nőgyógyászhoz nem fogok menni..."