Így hatott rám az, hogy kövér kislány voltam

Joy.hu

Nem szeretnék társadalomkritikát megfogalmazni, csak a történetemet mesélem el. Én is kövér kislány voltam, de aztán vékony nő lett belőlem.

Olvasd el ezt is!
16 jel, hogy a kolléganőd a legjobb barátnőd

Nem egy fogyós sikersztori ez, hanem az életem. Oviban és általános iskolában vékony voltam, aztán valamikor felső tagozatos koromban felszaladt rám néhány kiló. Amivel persze először semmi baj nem volt, fel sem fogtam, mi ez. Csak azt tudtam, hogy kicsit nagyobb ruhák kellenek rám.

Nyílt beszólásokból is jutott, de szerintem sokan amúgy nem a szemembe mondták, hogy mit gondolnak rólam - persze szigorúan a külsőmet illetően. Kaptam olyan álcázott bókokat, hogy „elöl deszka, hátul léc vagyok”, aztán jött a fiúk összemosolygása a könyvtárban. Olyat is, hogy nagy a hasam, meg kövér vagyok, ráadásul szemüveges is - dupla hátránnyal indultam tehát.

Ekkor egyébként nem is gondoltam, hogy ez bármilyen hatással lenne rám, persze rosszul estek, de mivel amúgy sem volt sok barátom, nem zavart annyira. És persze tudtam, hogy a 2-3 menő gyerek az osztályból bármit mondhat, a többiek az ő pártjukon lesznek.

Aztán telt-múlt az idő és gimiben elkezdtem változni. Ami valljuk be, nehéz volt, mert mamámnál ebédeltem sokszor, ahol bőven kaptam repetát a szeretet mellé. Szóval, az időre már nem emlékszem, de azt tudom, hogy kijött a jó idő és elkezdtem „fogyókúrázni”: kevesebbet ettem és minden nap megcsináltam jó sok felülést, meg ugróköteleztem is. Egyébként előtte utáltam sportolni, szóval ez a kis mozgás jót tett a lelkemnek is. Nagyjából sikerült lefogynom - egyébként nem gondolom, hogy csak a fogyókúra miatt, hanem egyszerűen kamaszodtam, megnőttem és arányosabban oszlottak el rajtam a kilók. Később már bátran hordtam tapadós felsőket és olyan pólókat, amikből kilógott a hasam. Hozzátenném, hogy egyébként ekkor sem voltam csontsovány, csak eltűnt a hasam.

Szóval, ma már egyáltalán nem úgy nézek ki, mint a gyerekkori képeimen és mindenki meglepődik, hogy tényleg én vagyok-e azokon a fotókon, amiket erről az időszakról mutatok nekik.

Én vagyok, bizony! Csak ma már sokkal magabiztosabb vagyok és jobban odafigyelek magamra. Az átalakulásromról pedig csináltam egy galériát is, hogy megmutassam, miről beszéltem eddig:

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
Kövér kislány voltam...