4 tipp, hogy ne hagyj fel újévi fogadalmaddal már most!

Europress
Kata

Megfogadtad, hogy egészségesebben élsz, de legszívesebben már most abbahagynád? Segítünk a kitartásban!

Már március van, így ha eddig kitartottál, már több, mint 2 hónapja élsz egészséges újévi fogadalmaid szerint. De hogyan tovább? Sokaknál ilyenkor jön el az idő, hogy feladják, pedig látható változást csak úgy tudsz elérni a sportos és fitt életmóddal, ha sokáig csinálod. Segítünk abban, hogy kitarthass!

1. Figyelj az apró változásokra

Ha azt tűzted ki célul, hogy mondjuk 20 kilótól szabadulj meg idén, de még csak pár kilónál tartasz, ne keseredj el. Sőt, ünnepeld a kisebb változásokat és eredményeket is! Minden lépés számít és nem is szabad rohamtempóban haladni. Ha az segít, bontsd szét az eredeti célt kisebb mini-célokra, így addig is lehet sikerélményed, míg az eredetit el nem éred.

2. Emlékezz a miértre

Ahogy szépen próbálod betartani a fogadalmat, gyakran elfelejted, miért is kezdtél bele. Pedig az ok a legfontosabb ahhoz, hogy megmaradjon az elhatározás. Legyen szó arról, hogy beleférj egy régi farmerbe, vagy könnyebben sétálj fel a dombtetőre, esetleg fittebbnek érezd magad, teljesen mindegy. Mantrázd magadnak, miért fontos, hogy kiszenvedd a következő edzést is.