4 dolog, ami miatt imádok korán kelni! Próbáld ki te is

Getty Images
Birta Brigi

Én mindig is pacsirta voltam: már a gimiben is, ahelyett, hogy éjszakába nyúlóan tanultam volna, inkább felkeltem korán, és elolvastam egyszer a tananyagot (eskü megragadt, mert reggel jól fog az agyam), és a sportolás tekintetében is mindig ez volt a kedvenc időszakom.

Olvasd el ezt is!
Ébredj: Így lettem koránkelő úgy, hogy én se hittem benne

Az igazi koránkelés a fősulis évek alatt még inkább rögzült, mert esténként szerettem társasági életet élni, így kénytelen voltam reggelente sportolni (már, ha nem volt túlságosan durva a buli). Persze, volt olyan időszak, amikor nagyon nehezen ment a koránkelés, de általánosságban ilyenkor pörgök igazán, ekkor szeretek takarítani, főzni és edzeni. Korábban ezért mindig kinéztek, én voltam a fura lány, a „nagyi”, de újabban azt vettem észre, hogy már egyáltalán nem ciki, ha szombaton nem alszom 11-ig, és abban sincs semmi szégyellnivaló, hogy produktívan töltöm a munka előtti időszakot. Szerintem ezek miatt nagyon pozitív a koránkelés:

Olvasd el ezt is!
Ébredj velünk! Csatlakozz 30 napos kihívásunkhoz!
  • Ha eltervezel valamit, hogy X napon szeretnél csinálni valamit (edzeni, kitakarítani a konyhát, megfürdetni a kutyát… blablabla), és azt estére időzíted, rengeteg minden közbejöhet: például egy elhúzódó feladat a melóban. De, ha reggel megoldod, már jöhet bármi, te teljesítetted a tervet!

  • Amikor reggel lefutok egy nagyobb távot, vagy részt veszek egy kemény edzésen, esetleg csak irigylésre méltó rendet teszek otthon, biztosan jobban indul a napom. Ez tuti!

  • Ha esténként szeretnéd elvégezni a feladataidat, az konkrétan a baráti kapcsolataid rovására mehet. Tudd le reggel, és este azzal találkozol, akivel akarsz!

  • Több kutatás is bizonyítja, hogy a sikeres emberek nagy része koránkelő. A tudománnyal pedig nem viccelünk.

Ha te is szeretnéd kipróbálni, milyen a koránkelő életmód, csatlakozz a 30 napos Ébredj! kihíváshoz!