A nagy szépségkérdés: Szabad-e műszempillát viselni terhesség alatt?

Léderer Fruzsina

Ez olyan, mint a hajfestés vagy nem?

Egy internetes beauty-fórumon akadtam rá a kérdésre: "Viselhetek épített műszempillát terhesen?" A kismama kérdésére válaszok helyett záporoztak a visszakérdezések, leginkább kérdőre vonások, hogy mégis miért van szüksége rá. A nő gyorsan rövidre zárta a faggatózást és a kérdéscunamit, és annyit felelt: azért, mert a szülés előtt és után készült képeken jól akar kinézni, de nem szeretne sminket viselni, mert az úgyis elkenődik. A 3D szempillák tényleg rengeteget tudnak dobni az ember lányának megjelenésén, és elég néhány hetente töltetni, nem szükséges minden perceket vagy órákat tölteni a tükör előtt sminkeléssel.

A teljesen ártalmatlannak tűnő szépségkiegészítőt mégis nagyon sokan szidták a fórumon, és azt javasolták az anyukának, hogy semmiképp se tetesse fel, hiszen mérgező és irritálni fogja a babát, ahogy ezt sokan a hajfestékről is állítják.

Megkérdeztem egy profi szempilla stylistot a témáról.

A műszempilla alapjáraton teljesen ártalmatlan és biztonságos, viselheti bárki a tinilányoktól az idős hölgyekig. Csupán az a nem mindegy, hogy milyen ragasztóval helyezik fel. A hipoallergén ragasztókat a legérzékenyebb szeműeknek is bátran ajánlom, ugyanis ezek arra lettek kifejlesztve, hogy az egyébként is mindig könnyező, szenzitív szemű nők is viselhessenek épített pillákat. Ezekben nincs olyan anyag, ami hatással lenne a baba fejlődésére. Hátrányuk, hogy inkább csak 1-2 hetet bírnak ki, nem 3-4 hetet. Akiknek nem érzékeny a szeme, azoknak a kicsit erősebb, 3-4 hetet kibíró ragasztóval szoktam rögzíteni a szempilláit. Ez az anyag sem mérgező vagy károsító, ha megfelelő helyről vásárolták.
Ne a szempillákon spórolj! Ha rászánod magad az építésre, válassz profi, megbízható szakembert, aki ellenőrzött anyagokkal dolgozik, így megőrzöd az egészségedet és szépségedet. Ha túl olcsó, nem biztosan szaküzletből származó ragasztó kerül a pilláidra, vagy ilyennek a gőzét lélegzed be véletlenül, nem tesz jót, ugyanis azok gyakran ciánszármazékokból készülnek, ami kifejezetten ártalmas. Válogasd meg jól a helyet és a szakembert, és győződj meg a minőségről, így semmilyen baj nem érhet.
Egyébként már a hajfestékekből is vannak olyan fajták, amelyek kímélik a bőrt és a hajat, így a kismamáknak sem kell lemondani a megszokott hajszínükről a várandósság alatt sem.

- mondta a szempilla stylist.
Olvasd el ezt is!
Tényleg káros az igaziakra a 3D műszempilla? Itt a válasz!

Azaz a szakértő szerint semmi gond és veszély nincs abban, ha a szülőszobán totál smink helyett inkább épített szempillával szeretnéd megőrizni a nőiességedet, és ha a várandósság alatt akár végig ilyet viselsz.