Tényleg káros az igaziakra a 3D műszempilla? Itt a válasz!

Europress
Joy.hu

Bátran mondhatjuk, hogy már egy jó ideje virágkorukat élik a 3D és 4D szempillák, amikről azonban egyértelműen megoszlanak a vélemények...

Van olyan, aki imádja őket és van olyan is, akinek csak rossz tapasztalata van velük. Mi az igazság: káros lehet az igazi pillákra ez a divathóbort? Néhány pontban összeszedtük neked, amit tudnod kell a témáról:

1.) A kulcs: a megfelelő szakember

Ha hozzáértő, gyakorlott kozmetikus teszi fel neked a pillákat, akkor nincs miért aggódnod: nem károsítja az igazi szempillákat, nem is hullanak ki csomókban, hanem akár meg is erősödhetnek a műpillák alatt, hiszen nem festegeted és göndöríted őket naponta. Azonban azt fontos tudni, hogy a szempilláid folyamatosan cserélődnek (ez egy természetes folyamat), így simán benne van a pakliban az is, hogy pár nap után már kihullik egy-két olyan szál is, amire került a hosszabításból. Épp ezért mondják a kozmetikusok, hogy maximum 3 hét -1 hónapig bírják a mesterséges szálak, utána újra kell tölteni, ha ragaszkodsz hozzájuk...

2.) A ragasztó-kérdés

Akinek eleve érzékeny a szeme és mondjuk sok esetben a kontaktlencsét sem bírja, annak nem ajánlott a 3D szempilla a szakemberek szerint! Hogy miért? Mert a pillákhoz használt ragasztó kipárolgása irritálhatja a szemet, sokaknak begyullad a felhelyezés után. Igen, még akkor is, ha a ragasztó nem ment bele közvetlenül a szemedbe! Ez akkor különösen nem szerencsés, ha mondjuk épp az esküvődre készülsz, ahol vérben úszó szemmel kell majd megjelenned... Ilyen esetben válassz inkább sima műszempillát és tegyél előtte próbát a ragasztóval is!

Olvasd el ezt is!
Hosszú és dús pillák, egy pofonegyszerű otthoni kellékkel

3.) A megfelelő hossz és sűrűség

Elképesztően furcsán néz ki, ha nem szépen vannak felhelyezve a szálak, hát még ha túlzottan természetellenes is a hatás! Törekedj arra, hogy ne túl hosszú pillákat válassz (nem akarsz transzvesztitának kinézni, ugye?) és e mellett ismét csak hangsúlyozni tudjuk: a jó szakember egész biztosan szépen és egyenletesen teszi fel a műpillákat, szóval érdemes a neten utánanézni a választott kozmetikus munkáinak!

4.) Mire figyelj még? A megfelelő higiénia

Megnehezíti a szem körüli terület és az arc tiszítását, ápolását, ha fenn van a műpilla, hiszen ilyenkor fokozottabban kell figyelni arra, hogy pl. ne dörzsölj bele semmit a szemedbe. A szakemberek szerint tehát hosszú távon semmiképp sem ajánlott a 3D műszempilla, de alkalmakra (pl. esküvő, hosszabb nyaralás, amikor nem akarsz sokat sminkelni) tökéletes megoldás lehet. Egyébként érdemes inkább a saját pilláid ápolására több figyelmet fordítani és persze találni egy jó sima, és egy jó vízálló szempillaspirált!


Te kipróbáltad már a 3D szempillahosszabbítást? Mi a tapasztalatod?

Olvasd el ezt is!
Szempillatrendek 2016 nyarán