Fura és lenyűgöző tények a kétezres évek legjobb filmjeiről

Léderer Fruzsina

Ezeken ámulni fogsz, az tuti.

A 2000-es évek legikonikusabb filmjeiből biztos te is elég sokat tudsz idézni fejből, és ha becsukod a szemed, még lehet, hogy a főszereplők legjobb ruháit is fel tudod eleveníteni a fejedben. Most elárulunk néhány nagyon meglepő és érdekes információt ezekről a klasszikusokról. Vigyázat, szájat becsukni, miután leesett az állad.

1. Miután az alkotók megnézték A karib tenger kalózai: A fekete gyöngy átka című részét, úgy gondolták, Johnny Depp teljesen elrontotta filmet.

2. Rachel McAdams parókája a Bajos csajokban teljes mértékben emberi hajból készült.

3. A neveletlen hercegnő film egyik producere Whitney Houston volt.

4. Eredetileg nem is Viggo Mortensen lett volna Aragorn A Gyűrűk Urában, hanem egy ír színész, Stuart Townsend, de a rendező a forgatás kezdete előtt egy nappal kirúgta.

5. A 40 éves szűz ötlete Steve Carrell egyik rajza alapján született meg.

6. Az NSYNC énekesei, Joey Fatone, JC Chasez és Chris Kirkpatrick szerepeltek volna a Star Wars második részében mellékszereplőként, de kivágták a jelenetüket. Álíítólag azért szerepeltek volna, mert George Lucas lánya nagy rajongója volt a zenekarnak.

7. Ahhoz, hogy Jennifer Hudson eljátszhassa a Dreamgirls egyik főszereplőjét, híznia kellett 10 kilót és fel kellett töltetnie az ajkait.

8. Leonardo DiCaprio szeretett volna szerepelni a Moulin Rouge! című filmben, és a rendező is érdeklődött iránta, azonban mikor meghallotta énekelni, elutasította.

9. Az Elveszett jelentés rendezője, Sofia Coppola a mai napig nem tudja, mit súgott a film egyik főszereplője, Bill Murray a film végén Scarlett Johansson fülébe.

10. Az ördög Pradát visel című film Miranda Priestly karakterét állítólag Clint Eastwood inspirálta. Meryl Streep imádta, hogy Eastwood sosem emeli meg a hangját, ezért megtanulta tőle a hanghordozást, valamint azt, hogy úgy beszéljen, hogy mindenki rá figyeljen, és bevetette Miranda karakterének eljátszásában.

Olvasd el ezt is!
Nosztalgia! 10 gyerekkori dolog, amit akkor ismerhetsz, ha már elmúltál 30

Melyik lepett meg a leginkább?